vineri , 22 noiembrie 2019

Helena Christensen: ce înseamnă pentru ea frumusețea și cum și-o menține

Helena ChristensenFoto: dailydesktop.eu

Helena Christensen a pus mereu preț pe frumusețea ei naturală, pe care s-a străduit – și a reușit – să o păstreze nealterată, încă, de chirurgia estetică. Într-un interviu acordat recent publicației britanice The Telegraph, fostul supermodel vorbește despre viața sa la New York, despre ritualurile sale de frumusețe și despre proiectele sale din industria modei.

Christensen recunoaște că are o slăbiciune pentru uleiuri și serumuri, pe care le folosește fără rezerve. „Îmi place aspectul acela strălucitor și catifelat și senzația pe care o am de fiecare dată când le aplic. Probabil că îmi obstrucționez porii, dar îmi torn mereu uleiuri și serumuri pe față”, spune vedeta în interviul acordat ziarului The Telegraph. În plus, admite că nu face parte din categoria celor care ascultă de avertizările dermatologilor, ci își petrece destul de mult timp stând la soare. „Sunt cel mai fericită când sunt afară, pe plajă, la ocean. Îmi place să am un bronz frumos, obrajii puțin arși de soare și pistrui”, declară Helena. Își amintește de ziua în care un cosmetician din Manhattan i-a sugerat, cu ani în urmă, să-și îndepărteze pistruii cu laser: „Nu! Pistruii sunt mici momente de bucurie de vară. Le spun mereu machiorilor să mi-i pună în valoare, chiar să-mi mai deseneze câțiva, dacă se poate!”.

„Perfect înseamnă un păr ciufulit și o piele interesantă, pe care se întâmplă ceva”

Jumătate peruviană, jumătate daneză, Helena Christensen locuiește de mulți ani la New York, în West Village, alături de fiul său, Mingus, în vârstă de 15 ani, născut în timpul relației ei cu actorul Norman Reedus („The Walking Dead”). Vedeta s-a despărțit de actor la patru ani de la venirea pe lume a copilului lor, iar în prezent, trăiește cu artistul Paul Banks, de la trupa Interpol. Deși a adoptat stilul de viață din Big Apple, Christensen spune că acel look perfect aranjat al femeilor newyorkeze nu e pe gustul ei. „Pentru mine, perfect înseamnă un păr ciufulit și o piele interesantă, pe care se întâmplă ceva. Nu vreau să fie mată, nu vreau să fie lipsită de imperfecțiuni. Vreau pistruii, vreau aspectul lucios al tenului, părul care arată de parcă tocmai te-ai dat jos din pat sau vii de la plajă”. Da, look-ul pe care toată lumea l-a admirat, și încă n-a încetat să o facă, în clipul „Wicked Game” al lui Chris Isaak.

Idealul de frumusețe al Helenei este bunica ei de origine daneză, Ketty, care în iulie va împlini 98 de ani și care, povestește Christensen, nu a folosit niciodată vreun produs sofisticat, ci a preferat crema Nivea și vaselina. „Și încă are pielea ca de bebeluș”, adaugă ea. Pe de altă parte, rutina de frumusețe a fostului supermodel cuprinde multe produse cosmetice. Declară că nu are unul preferat, dar că le apreciază pe cele „foarte hidratante, cu cât mai grase, cu atât mai bune”. În contrabalans, folosește apă termală, mai ales atunci când călătorește. „Îmi place să testez diferite produse. Îmi place textura și parfumul fiecăruia. Dacă mă duc la farmacie să cumpăr medicamente, în cele cinci minute în care stau la coadă, sunt tentată să cumpăr tot felul de alte lucruri”, dezvăluie zâmbind. „Ăsta are grijă de cel de-al treilea rid pe care-l ai între sprâncene și linia părului – evident, am nevoie de el!”, mai spune Helena, care nu are însă prea multe riduri, ci și-a păstrat suplețea tenului. Pe viitor, însă, nu exclude intervențiile chirurgicale. „Dacă ajung la 65 de ani și când mă uit în oglindă constat că arăt obosită sau tristă, și dacă atunci vor exista metode mai bune, prin care apeși un buton și-ți ștergi de pe față cinci ani: perfect”, explică ea. „Orice ai vrea să faci, fă-o, nu-mi pasă. Doar asigură-te că nu ajungi să arăți ca o caricatură”.

„Dacă fac mișcare, știu că pot mânca de două ori mai mult”

Cât despre felul în care își menține corpul frumos, Christensen spune că practică boxul, de câțiva ani, de două ori pe săptămână, și merge pe jos prin oraș pe distanțe cât mai lungi. „Nu-mi place să fac sport. Dar dacă fac mișcare, știu că pot mânca de două ori mai mult”, declară ea. De asemenea, crede că mass-media exagerează cu sfaturile pe care le oferă femeilor ca să se mențină în formă și pledează pentru bun-simț: mișcare și un regim alimentar echilibrat. „Revistele ne spun că trebuie să facem tot felul de lucruri nebunești ca să arătăm mai bine la plajă. Eu aș zice: fă un pic de sport ca să ai musculatura mai fermă. Cumpără-ți un costum de baie în care te simți bine. Încearcă să mănânci mai puține dintre lucrurile care știi că te vor face să arăți mai puțin bine și nu începe cu doar două zile înainte”.

Întrebată care sunt produsele de machiaj pe care le folosește cel mai frecvent, Helena a răspuns: „De regulă folosesc un blush și gloss pentru buze, iar seara, eventual, un eyeliner deasupra pleoapei”. Arma ei „secretă” de frumusețe? „Rujul roșu e grozav. E așa ușor de aplicat și te face imediat să arăți mai chic”.

„Dead of Night”, parfumul Helenei, disponibil la Harrods

Ochii electrizanți, pomeții perfect conturați, părul castaniu aranjat neglijent, alura de felină. Sunt doar câteva dintre atributele care au transformat-o pe Helena Christensen într-unul dintre supermodelele anilor ’90, o apariție constantă pe copertele Vogue, Elle sau Harper’s Bazaar, adorată de o lume întreagă. „Realizez acum ce carieră unică și uimitor de interesantă a fost, și cât de norocoasă sunt să fi fost parte dintr-un moment (n.r.în istoria modei) care probabil că nu se va mai petrece niciodată”, spune Christensen. Azi, la două decenii distanță de la momentul în care și-a dobândit celebritatea, Christensen continuă să lucreze în modă, deși mai puțin pe podium și mai mult în zona de producție. Cu ajutorul unui specialist francez, fostul supermodel a creat de curând un parfum pe care l-a numit „Dead of Night”, disponibil la magazinul londonez Harrods. Pe lângă alte proiecte, Christensen va începe în curând și o colaborare cu brandul danez InWear, pentru care va desena colecții vestimentare vreme de trei ani.

Semnat de

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *

Navighează pana sus