vineri , 30 iulie 2021

Hollywood smile: ce să faci ca să ai o dantură de vedetă

zambetfoto

E drept, celebritățile au acces la cei mai buni doctori și la cele mai performante tehnici medicale, dar asta nu înseamnă că nu apelează și la cele mai accesibile remedii ca să aibă dinții aceia impecabili, numai buni de arătat pe carpeta roșie de la Oscaruri. Am tot citit despre astfel de trucuri de-a lungul anilor, am stat de vorbă și cu medici stomatologi, pe care i-am stors de secrete, iar acum vi le dau mai departe!

Investește într-o periuță electrică

periuta electricafoto

De multă vreme îmi face cu ochiul, nu că mi-ar fi lene să mă spăl pe dinți, dar înțeleg că diferența e demnă de luat în seamă între periuța manuală și o astfel de unealtă sofisticată. Cea electrică reușește să facă mii de rotații pe minut, îndepărtează mai eficient placa bacteriană și are intensități diferite, pe care le putem seta în funcție de nevoile noastre. Doctorul Marc Lazare, dentistul unor celebrități precum Liza Minnelli sau George Clooney, spune că drumul spre dinți mai albi pleacă de la utilizarea periuței electrice. Are și o favorită: Sonicare Diamond Clean, pe care o puteți găsi AICI. De altfel, din ce am citit, periuța Sonicare de la Philips pare să fie preferata celor mai mulți dentiști.

Căpșunile, un remediu delicios

capsunifoto

Despre trucul acesta am aflat cu ani în urmă, dintr-un articol în care Catherine Zeta-Jones povestea că se spală pe dinți cu căpșuni zdrobite. L-am întrebat apoi într-un interviu pe dentistul meu, Anatolie Chișlari, ce părere are despre asta și mi-a spus că funcționează. Căpșunile conțin acid malic, pe care stomatologii chiar îl folosesc în cabinete pentru pregătirea dinților înainte de plombare. Curăță impuritățile și reglează PH-ul, deci, dacă vă îndurați să folosiți bunătate de căpșuni pe post de pastă, merită să încercați!

Nu aruncați coaja de banană

bananafoto

Frecați-vă cu ea pe dinți, zice stomatologul Marc Lowenberg, citat de sheknows.com. „S-a dovedit în timp că albește dinții, așa că data viitoare după ce mâncați o banană, păstrați coaja și folosiți-o timp de un minut pe fiecare arcadă. Apoi, așteptați zece minute, spălați-vă cu periuța și asta e tot!”, spune doctorul.

Vaselina, un remediu ieftin și foarte eficient

vaselinafoto

Același medic Larc Lowenberg, printre pacieții căruia se numără și artiștii de la Rolling Stones, spune că un strop de vaselină aplicată pe dinți, mai ales înainte de a mânca sau a bea ceva ce știm că pătează, protejează smalțul și acționează ca un sigiliu. Vaselina nu e solubilă în apă, așa că lichidele în culori intense – vinul roșu, cafeaua sau ceaiul negru – vor ocoli dinții și nu vor reuși să-i păteze. În plus, și rujul va sta la locul lui, pe buze!

Totuși, nu strică să aveți un pai

cafeafoto

Pe lângă folosirea vaselinei, dentiștii ne mai recomandă să bem cu paiul toate lichidele colorate. În primul rând, pentru că în felul acesta nu le vom putea bea foarte fierbinți (când atacă dinții cel mai puternic) și în al doilea rând, paiul le distribuie în spatele dinților, care rămân astfel protejați în fața valului de pigmenți dăunători. Dacă nu folosiți un pai, măcar clătiți-vă gura imediat după ce ați băut cafeaua sau un pahar cu vin, spun medicii.

Atenție la rujul pe care-l folosiți!

rujfoto

Alegeți unul în subtonuri albastre, pentru că acestea flatează dantura ca nimic altceva, ne învață specialiștii în machiaj. Feriță-vă de nuanțele portocalii sau gălbui și îndreptați-vă spre gama opusă, iar contrastul va fi strălucitor.

Altfel, toți dentiștii – și eu vă pot confirma din experiența proprie – spun în cor că albire precum cea de la cabinet nu poți face acasă, indiferent ce produse ai folosi. După ce medicul meu mi-a dat jos aparatul dentar, acum vreo doi ani, și mi-a curățat dinții cu substanțele lui minune, era să orbesc când m-am văzut în oglindă! 😃 Și partea bună e că rezultatul unei albiri profesionale e de durată, deci investiția merită 100 %.

Ce mi-a mai spus dentistul meu?

  • Dacă ești în oraș și nu te poți spăla pe dinți după ce mănânci, mestecă gumă vreo 15 minute (nu mai mult, pentru că atacă stomacul).
  • Merele sunt cea mai eficientă periuță atunci când nu ai una la îndemână! După masă, mănâncă un măr și-ți va curăța dinții aproape ca un periaj.
  • Bicarbonatul este, într-adevăr, un remediu foarte bun, pentru că e abraziv și îndepărtează petele și filmul galben care se depune pe dantură în urma fumatului și a alimentelor intens pigmentate.
  • Folosește scobitoarea – încet, cu delicatețe, fără să împungi gingia, căci reacția ei în timp e de retragere, chestie care-ți poate cauza probleme pe termen lung. Dar scobitoarea e foarte eficientă atunci când nu te poți spăla pe dinți.
  • Nu uita să folosești ața dentară. Zilnic!

Voi ce trucuri știți și folosiți?

Semnat de

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *

Navighează pana sus