miercuri , 4 octombrie 2023

„Hoții de frumusețe”. O poveste actuală despre adevăr și aparențe

carte

O temă surprinzătoare, o intrigă captivantă și o poveste pusă în scena minții cititorului de personaje autentice și profunde. „Hoții de frumusețe” este o carte pe care veți regreta că nu ați citit-o până acum.

„Undeva, la granița dintre Franța și Elveția, trei oameni pun la cale un complot împotriva frumuseții. Să fie la mijloc doar izbucnirea halucinatorie a unei perversiuni sadice? Nici vorbă. Avem de-a face cu o doctrină și aplicarea ei obstinată: complotiștii văd în frumusețea inegal distribuită o inechitate ce trebuie eliminată. O viziune de apocalips? Mai degrabă un basm filosofic și, totodată, un thriller pasionant, ce dozează perfect suspansul, erotismul, teroarea”, se arată în prezentarea romanului scris de Pascal Bruckner.

Prin povestea lui, scriitorului schițează o critică la adresa societății actuale, care conferă importanță primară aparențelor, învelișului, în detrimentul adevărurilor și valorilor umane. Romanul se desfășoară pe două planuri, cel al povestitorului – în persoana lui Benjamin, și cel al ascultătorului – o doctoriță psihiatru dezechilibrată ea însăși de probleme sentimentale și profesionale. Istoria lui Benjamin și a tinerei și frumoasei sale iubite Heléne se transformă rapid într-un vârtej fascinant, din care cititorul nu-și dorește să mai evadeze până la final.

Familia Steiner, în casa căreia cei doi protagoniști ajung întâmplător, este hotărâtă să-și ducă la capăt, cu răbdare și precizie demonică, planul sinistru: de a fura din lume oamenii frumoși, care nu doar că nu au niciun merit pentru darul pe care l-au primit, ci mai mult, îi fac nefericiți pe toți cei care nu s-au bucurat niciodată de acest atribut. Vor reuși Jérome și Francesca Steiner, ajutați de valetul lor Raymond, să extermine din lume frumusețea? Uneltirile lor reușesc, cu siguranță, să aducă răul în Raiul iluzoriu în care trăiesc Benjamin și Heléne…

Romanul a fost montat, în premieră mondială și în prezența lui Pascal Bruckner, la București, de regizoarea Chris Simion, prin Compania de Teatru D’AYA.

Pont de lectură

Pont de lectură

LaRevista.ro vă recomandă să citiți această carte în timpul unei călătorii lungi, căci este un antidot redutabil împotriva plictisului, ori într-o perioadă în care viața nu pare să vă mai provoace sub niciun chip. Sau oriunde, oricând.
Semnat de

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *