miercuri , 29 noiembrie 2023

„House for Trees”: case pentru copaci în Ho Chi Minh City

House for Trees Vietnam

Dacă loc pentru plantat copaci nu mai există, să le facem niște case la înălțime! Aceasta a fost ideea arhitecților de la compania vietmaneză Vo Trong Nghia Architects, care au pus în aplicare proiectul „House for Trees” în aprilie 2014, în cartierul Tanbinh din Ho Chi Minh City.

În procesul de urbanizare rapidă, orașele din Vietnam și-au pierdut tot mai mult din atmosfera lor de păduri tropicale populate. De exemplu, în Ho Chi Minh City, doar 0,25 % din suprafața întregului oraș mai este acoperită de plante. Supra-abundența de motociclete congestionează traficul și crește în mod serios poluarea de la an la an, astfel că noile generații se îndepărtează tot mai mult de șansa de a dezvolta o conexiune – atât de necesară – cu natura.

„House for Trees” – cinci case prototip, realizate cu un buget strâns, de 155.000 de dolari fiecare, reprezintă un efort de a schimba această situație. Conceput de compania de arhitectură vietnameză Vo Trong Nghia Architects, proiectul are ca scop readucerea spațiului verde în oraș și „împrietenirea” suprafețelor ocupate de clădiri cu prezența copacilor tropicali.

Cinci cutii de ciment au fost construite să se comporte precum niște ghivece gigantice, care să poată susține viață verde. Având un strat gros de pământ, aceste ghivece imense funcționează de asemenea precum niște bazine de apă pentru detenție și retenție, deci ar contribui și la reducerea riscului de inundare în oraș – pe viitor, când mai multe astfel de case pentru copaci vor fi construite.

House for Trees - Ho Chi Minh City

Fotografii: Hiroyuki Oki, Vo Trong Nghia Architects

Semnat de

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *