joi , 7 decembrie 2023

Iarna în Atlanta

atlantafoto: larevista.ro / de pe terasa locuinței mele din Atlanta

Știu că în România e ger și zăpadă, dar voiam să mă laud și eu cu un „cod portocaliu” de lapoviță ușoară în Atlanta. 🙂 Începând de ieri, orașul e paralizat, oamenii sunt în stare de panică, au golit supermarket-urile și acum stau în case, așteptând să treacă „potopul”.

Ieri, restaurantul unde lucrez s-a închis cu trei ore mai devreme, pentru că pe la ora 14:00, orașul era deja pustiu. Primarul Atlantei dăduse în presă un avertisment ca, după ora 4:00 după-amiaza, oamenii să nu mai iasă din case. În zona unde lucrez, totul se închisese, fiecare bar/magazin/cafenea având în geam același afiș cu scuze, scris de mână, în grabă, de parcă ar fi venit bau-bau și-ar fi trebuit să dispară cu toții în fugă. Într-adevăr, ploua și era rece, iar peste noapte am avut grade cu minus în față, așa că până dimineață drumurile au înghețat, dar m-am gîndit – dacă ar veni o iarnă adevărată, cu – 20 de grade și zăpezi de un metru, ce s-ar întâmpla în Atlanta? Cu siguranță, ar avea mașini cu care să intervină pe drumuri, dar pentru că o „catastrofă” ca asta se întâmplă doar două-trei zile pe an, nu investesc în astfel de aparate, ci preferă să stea cuminți până se încălzește iar.

Azi, când m-am trezit, am văzut că ploaia/lapovița de aseară înghețase pe alocuri, dar drumurile sunt practicabile, totuși, am ieșit să mâncăm și am mers cu mașina bine-mersi. În momentul ăsta sunt -3 grade afară, șoseaua uscată, precipitații zero. Și, totuși, la muncă nu m-am dus, pentru că au închis iar cu trei ore mai devreme și nu avea sens.

Aseară, ne-am oprit la un supermarket să luăm ceva și am văzut multe rafturi goale, iar banane – nici urmă! Am râs cu Paul, ne gândeam că, dintre toate proviziile pe care și le poate face un om în caz de urgență, nu pâinea, nu laptele, nu carnea sunt primele pe listă, ci bananele! Ne imaginam cum stau oamenii baricadați în case și se consolează: „Slavă Domnului, ce bine că avem banane!”.

Avem și noi banane în casă, că am luat acum câteva zile, deci suntem aranjați. 😂 Aș mai vrea vreo săptămână de ger, să mă lecuiesc de iarnă, apoi putem începe să trăim din nou.

Semnat de

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *