vineri , 1 decembrie 2023

Iarnă magică la Chamonix-Mont-Blanc

JUIL12_JUIN17_JFH001

Considerat Raiul alpinismului și al sporturilor extreme, Chamonix-Mont-Blanc devine un loc ales pentru oricine îl vizitează. Intim, romantic și cochet, are șarmul și căldura specifice zonei Alpilor, însă și vitalitatea unei stațiuni montane, fiind astfel o destinație perfectă pentru cei care-și doresc liniște și veselie, deopotrivă.

Situat în Franța, în partea de nord a Alpilor, la poalele Masivului Mont-Blanc și foarte aproape de punctul comun de frontieră dintre Franța, Elveția și Italia, Chamonix-Mont-Blanc se află pe lista destinațiilor de vacanță a celor însetați de adrenalină. Ski, snowboarding, patinaj, snowshoeing, paragliding, plimbări cu sania trasă de câini sau de cai – cu siguranță vă veți găsi activitatea favorită la Chamonix. Iar dacă nu sunteți o fire sportivă, aveți o mulțime de alte opțiuni pentru a vă petrece timpul în mod plăcut: cafenelele și ceainăriile dichisite își așteaptă musafirii într-o atmosferă desprinsă parcă din filmele de Crăciun, iar străzile abia așteaptă să fie luate la pas, îndemnându-ne să le adulmecăm influențele atât de diverse.

Chamonix-Mont-Blanc este a patra comună ca mărime din Franța. Deși poartă numele mărețului vârf alpin, acesta se află, de fapt, pe teritoriul localității vecine, în Saint-Gervais-les-Bains. Cu toate astea, și Chamonix se mândrește cu vârfuri ce depășesc 4000 de metri în altitudine: Aiguille Verte (4122 de metri), Dent du Géant (4013 de metri), Mont Maudit (4465 de metri) și Mont Blanc du Tacul (4248 de metri). Totodată, în Chamonix se află intrarea în tunelul Mont-Blanc, care leagă Franța de Italia.

Pârtiile de ski sunt deschise din decembrie până în mai, dacă iubitorii de zăpadă sunt favorizați de temperaturile scăzute. Ariile principale în care se poate schia sunt Brévent / Flégère (de unde Mont Blanc se vede maiestuos, în mantia lui albă), Les Grands Montets (zona de nord) și Balme (înspre granița cu Elveția).

Informații complete puteți găsi pe site-ul Chamonix.net.

Chamonix-Mont-Blanc

International flags fly over the River Arve in Chamonix, France,
International flags fly over the River Arve in Chamonix, France,
chamonix
chamonix

Ați fost vreodată la Chamonix?

Foto: www.skiresorts-test.com, ro.bergfex.com, www.savoie-mont-blanc.com, www.france.com, www.skifrance.com, photoseek.photoshelter.com

Semnat de

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *