marți , 5 decembrie 2023

Începe Maratonul Teatrului Independent, la București

În perioada 30 septembrie – 8 octombrie va avea loc cea de-a șaptea ediție a „Bucharest Fringe” – Maratonul Teatrului Independent, festival dedicat teatrului independent și noilor generații de artiști.

Nu mai puțin de 28 de spectacole, puse în scenă de trupe independente de teatru din București, Cluj, Iași și Galați, vor fi jucate în cadrul celor patru secțiuni ale festivalului: Selecția oficială a festivalului (Competiție), One Drama, Unconventional și Serile teatrului studențesc.

Cele mai bune producții ale stagiunii 2016 – 2017, în număr de 16, vor fi prezentate în secțiunea Competiție. Printre acestea se numără, „Frig” – UNTEATRU, „M.I.S.A. părut” – Reactor Cluj, „Privacy settings” – Social Act Theatre din Galați sau „O intervenție” – Teatrul Act.

Secțiunea One Drama cuprinde monodrame precum „Fata din curcubeu” – Godot Cafe Teatru, „Lumea dinăuntru” -UNTEATRU sau „De ce fierbe copilul în mămăligă?” – Green Hours.

În categoria Unconventional se va juca spectacolul de teatru coregrafic „Eine Kleine Nachtmusik”, de Gigi Căciuleanu, și spectacolul „Complet Alb” (Iași), după „Eseu despre orbire” de Jose Saramago, în care spectatorii sunt legați la ochi pe toată durata spectacolului.

În cadrul secțiunii Serile teatrului studențesc se vor juca spectacole ale U.N.A.T.C. și cele de teatru social-politic: „90”, la Macaz Teatru Coop, și „Rovegan”, la Centrul Replika, dar și un spectacol al Trupei Podul. Pentru elevi și studenți prețul biletelor la aceste spectacole va fi de 1 leu.

De asemenea, în cadrul „Bucharest Fringe” vor avea premiera două producții pe texte contemporane românești finanțate de festival: „Pulverizare”, de Alexandra Badea, coproducție Apollo 111, și „Avioane de hârtie”, de Elise Wilk, a trupei Țais, la Teatrul de Artă.

Spectacolele vor fi găzduite de 15 spații neconvenționale și teatre printre care se numără: Godot Cafe Teatru, UNTEATRU, Teatrul Act, Apollo 111, Green Hours, Teatrul de Artă București.

Biletele pot fi cumpărate începând cu data de 18 septembrie de pe www.mystage.ro și www.bfringe.ro, sau în ziua spectacolului de la teatrul partener.

Mai multe informații despre festival și program pe www.bfringe.ro.

SELECȚIA OFICIALĂ A „BUCHAREST FRINGE – MARATONUL TEATRULUI INDEPENDENT” A SECȚIUNII „COMPETIȚIE”, EDIȚIA A VII-A:

1. When Darkness Becomes Light – Contemporary Creative Dreamers, București

2. Copii răi – Arte dell’Anima, București

3. Sunt eu, Annabel – Lightwave Theatre Company, București

4. Rovegan – ARENA și Centrul de Teatru Educațional Replika, București

5. Sâmbătă, averse! – Asociația Jamais-Vu / Godot Cafe Teatru, București

6. ’90 – MACAZ Teatru Coop, București

7. Molly Sweeney – UNTEATRU, București

8. Frig – UNTEATRU, București

9. O intervenție – Teatrul Act, București

10. Homo Americanus – Teatrul LUNI, Green Hours, București

11. Calul Alb – M.N.A.C. / Ioana Păun, București

12. BABEL – Linotip, București

13. PENA – Create. Act. Enjoy, Cluj

14. M.I.S.A.Părut – Reactor, Cluj

15. Privacy Settings – Social Act Theatre, Galați

16. Complet Alb – Octavian Jighirgiu, Iași

Semnat de

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *