sâmbătă , 21 mai 2022

Începe turneul „Seară spaniolă”, cu Răzvan Suma şi Josu Okiñena

Suma Josufoto: Virgil Oprina

O poveste ce ne poartă prin deliciile muzicii meridionale inspirate din tradiţia spaniolă şi a Ţării Bascilor, Seara spaniolă pe care o oferă celebrul violoncelist român Răzvan Suma şi pianistul spaniol Josu Okiñena publicului din România, în perioada 7-12 februarie, i-a adus pe aceştia în ultimul an în faţa iubitorilor de muzică din Argentina, Cuba şi Spania şi se pregăteşte să înfierbânte imaginaţia ascultătorilor din sălile de concert din Deva, Timişoara şi Sf. Gheorghe.

O raritate pe scenele din România, un concert exclusiv spaniol, o călătorie sonoră în peisajele sonore pline de farmec ale ţinuturilor iberice, printre ritmuri de castaniete, evantaie şi volane colorate, recitalul îi va duce pe cei doi la Sala Magna Curia din Deva pe 7 februarie de la ora 18.00, la Sala Capitol din Timişoara pe 9 februarie de la ora 19.00 şi la Casa Bastion din Sf. Gheorghe pe 11 februarie, de la ora 18.00.

Răzvan Suma va interpreta alături de prietenul său, charismaticul pianist spaniol Josu Okiñena, artist cu o carieră solistică bogată, piese ce poartă semnătura unor mari compozitori spanioli ai ultimelor două secole: Gaspar Cassado, Joaquin Nin, Aita Donostia, Anton Larrauri, Manuel De Falla. Întregul repertoriu este bazat pe motive folclorice tradiționale spaniole, iar compozitorii incluşi în program sunt repere ale muzicii iberice, dintre aceştia Cassado fiind şi unul dintre cei mai reprezentativi violoncelişti spanioli, iar Aita Donostia cel mai important compozitor de muzică sacră din Ţara Bascilor.

Program:

G. Cassado: Sonata en estilo español antiguo

G. Cassado: Requiebros

F. Lavilla: Cuatro canciones vascas

J. Nin: Suite española

A. Donostia: Improvisación

A. Larrauri: Soinua

M. de Falla: Suite sobre canciones populares españolas

Semnat de

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *

Navighează pana sus