duminică , 17 octombrie 2021

A început criogenia în Georgia

atlanta

Nu-i decât luna martie și toate locurile care au patru pereți și-un acoperiș, aici, în Georgia, au deja în funcțiune aparatele de aer condiționat. Pornite, ca vara trecută, la temperaturi criminale.

Știu că mă plâng de multe lucruri, știu, promit că o să încerc să încetez, dar pe ăsta chiar nu-l înțeleg. După trei luni de iarnă, nu te bucuri că e în sfârșit frumos afară?! Vremea e superbă în perioada asta, perfectă, aș zice – nici caniculă ca-n august, nici frig ca-n februarie, doar seara îți trebuie cel mult un cardigan pe umeri. Savurez primăvara cum știu mai bine: deschid geamul imediat ce mă trezesc și-l las așa toată ziua și stau mult afară, la soare. Asta pentru că, dacă stau înăuntru, sufăr de frig ca un câine. E mai frig în case, în restaurante și-n supermarketuri decât era în februarie afară! Am fost de curând în vizită la cineva și era un ger în casă de am plecat de acolo congelată. Dar se pare că eu sunt singura care are problema asta, restul sunt toți leșinați de căldură, își fac vânt cu evantaiul, se plâng că e deja prea cald și nu știu cum să pornească mai repede clima în mașină și aerul condiționat în apartament.

Ador primăvara și vara, mai ales aici, în sudul Statelor Unite, unde în iulie sau august poți ieși noaptea desculț și într-un tricou subțire la o plimbare, și nu simți nici cel mai mic fior de frig. Dimpotrivă, pământul pe care calci rămâne călduț după soarele dogoritor din timpul zilei. Pentru mine asta e medicament! Dar știu ce mă așteaptă, că la fel a fost și vara trecută: o să dârdâi de frig de fiecare dată când o să trebuiască să intru undeva, o să am mereu în mașină un pulover sau un șal mare și-o să umblu așa peste tot, înfășurată ca o mumie, în timp ce alți oameni în maiouri și-n pantaloni scurți se vor uita la mine ca la o ciudățenie. Abia prin octombrie se mai liniștesc, când dau drumul la căldură și țin ușile și ferestrele închise în permanență, fără să le treacă prin gând să aerisească, fiindcă, culmea, le e frig! Nu înțeleg America, asta e. 🙂

Semnat de

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *

Navighează pana sus