vineri , 1 decembrie 2023

A început primul Festival Internațional de Teatru Independent de Comedie din Buzău

comic7

Festivalul Internațional de Teatru Independent de Comedie Comic 7 B, primul festival de teatru independent din Buzău, este în desfășurare până pe data de 9 octombrie. Comic 7 B aduce pe scenă mai mult de 15 spectacole de teatru independent și improvizație, din România, Republica Moldova și Marea Britanie, la care se adaugă spectacole de improvizație pentru copii, ateliere de actorie, o expoziție de caricatură semnată George Tuică și alte evenimente.

Primul spectacol pe care buzoienii au avut ocazia să vadă a fost piesa „Noi 4”, în regia Dorinei Chiriac, cu Lia Bugnar, Marius Manole, Maria Obretin și Ilinca Manolache. Festivalul aduce buzoienilor spectacole de teatru independent jucate de trupe din București, Iași, Chișinău și Londra, câte două în fiecare seară, precum și show-uri de improvizație susținute de unele dintre cele mai bune trupe din București și Iași – BACKSTAGE BOYS, IMPROvCOMEDY, VALAR IMPROVIS, FREEZE, GRUPA MICA, iELE și IDIOT .

Spectacolul „Frank Sumatra” (Marea Britanie – 5 oct., ora 18.00 – subtitrat) se joacă în premieră absolută în România, pe un text de Mike Yeaman, avându-i în distribuție pe actorii Roxana Lupu, Pip Chamberlain și Dean Logan.

Gala de premiere va avea loc în data de 8 octombrie și va fi urmată de un spectacol special – „Paravan”. „Două telefoane”, în regia lui Matei Lucaci-Grünberg, spectacol ce va aduce pe scenă o generație de tineri actori amatori, pregătiți de actrițele și profesoarele Maria Julieta Georoiu și Victoria Dicu.

Festivalul adună la un loc mulți actori foarte cunoscuți sau în plină ascensiune profesională și, de asemenea, mulți artiști de origine buzoiană, printre care actorul și profesorul Gabriel Radu, regizorul Bogdan Gagu – care semnează scenografia spectacolului „Divorț în ziua nunții”, actrița Roxana Lupu, care joacă în spectacolul „Frank Sumatra” (Marea Britanie), improvizatorul Andrei Negoiță, precum și umoristul Viorel Gaiță.

Câștigătorii celor două secțiuni vor fi deciși de jurii formate din cunoscuți profesioniști ai scenei – la secțiunea de teatru: actorul Radu Gabriel, actorul, regizorul și producătorul Vlad Zamfirescu, actrița și profesoara Victoria Dicu, iar la secțiunea de improvizație actorii improvizatori Mihaela Sârbu și Doru Cătănescu, precum și umoristul Viorel Gaiță.

Spectacolele de teatru se vor juca la sala Teatrului George Ciprian și vor avea loc în fiecare seară câte două piese, de la orele 18.00 și 20.00, iar show-urile de improvizație se vor juca la Cafeneaua Artiștilor, începând cu ora 19.00.

Biletele sunt disponibile la casa de bilete a Teatrului George Ciprian, prin rezervare la numărul de telefon 0723429264, la magazinele Hi-Hii și la O’Brothers Pub.

Comic 7 B promovează producțiile independente de calitate, create în afara tiparelor clasice, umorul de excepție, manifestările artistice interdisciplinare – pe scurt, conceptul de artă modernă deschisă unui public cât mai larg, pe care dorește să îl apropie de aceste manifestări.

Toate informațiile despre program, artiști, actualizări și alte detalii se găsesc pe site-ul www.comic7b.ro, precum și pe pagina de Facebook a festivalului.

Semnat de

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *