vineri , 8 decembrie 2023

Ingrediente cosmetice care nu trebuie să ajungă niciodată pe faţa ta

Beautiful young woman in spa. Facial

Multe dintre cosmeticele prezente pe piaţă au ambalaje atrăgătoare, sau ne sunt recomandate prin prisma mărcii de care sunt produse, sau prin reclamele de la televizor. Spunea un medic american, odată, că n-ar trebui să cumpărăm niciodată produse alimentare sau cosmetice cărora li se face reclamă la televizor. Iar eu cred că are mare dreptate.

Aşadar, am pregătit pentru voi o listă de ingrediente pe care să o luaţi cu voi ori de câte ori mergeți la cumpărături de cosmetice. Iar în cazul în care produsele pe care intenţionați să le cumpărați conţin măcar unul dintre cele de mai jos, vă sugerez ca, indiferent de marca inscripționată pe ambalaj, să nu-l cumpărați.

RETIN A

Deşi este promovat ca un ingredient minune anti-age şi antiacneic, trebuie să ştiți că acest ingredient duce la uscarea şi sensibilizarea tenului. Sugerez persoanelor cu ten gras prudență mare la folosire. Iar persoanele care au ten uscat, sensibil, cuperotic ar trebui să stea foarte departe de acest ingredient.

PROPYLENE GLYCOL

Este utilizat ca ingredient care menţine umiditatea în anumite produse cosmetice. Întâlnit de obicei în şampoane, balsamuri şi măşti de păr, produse de styling şi balsamuri leave-in. Dacă ai rămas fără demachiant, nu încercați cu nici un chip să vă spălați fața cu şampon şi nici nu încercați să vă curăţați rimelul cu şampon, întrucât acest produs este toxic. Este ca şi cum ai aplica antigel pe faţă.

SODIUM LAURYL SULFAT

Se găseşte de obicei în demachiante, însă şi în unele loţiuni. Ştiați că acest ingredient se găseşte şi în produsele de curăţare utilizate de spălătoriile auto? Este adevărat, întrucât este un degresant foarte bun, este utilizat inclusiv în curăţarea motoarelor. Creează o sensibilitate crescută a tenului, iritări şi tot felul de eczeme. În studiile ştiinţifice se arată că acest ingredient cosmetic, absorbit în piele, agravează problemele respiratorii cronice şi contribuie la distrugerea sistemului imunitar.

PARABENI

Majoritatea produselor cosmetice conţin cel puţin un tip de parabeni, însă de cele mai multe ori, din păcate, vom întâlni câte patru, cinci parabeni în compoziţia lor. Parabenii sunt intens alergogeni, iar studiile medicale arată că acest ingredient cosmetic contribuie la creşterea nivelului de estrogen, creştere care este asociată cu tumorile de sân şi stimulează pubertatea precoce la copii. Acest ingredient se găseşte în majoritatea produselor cosmetice, inclusiv în cele pentru copii, întrucât este un conservant care prelungeşte viaţa produsului cosmetic.

Pielea este cel mai mare organ al corpului, iar substanţele aplicate pe ten se absorb în organism. De aceea recomand folosirea cosmeticelor fără „chimicale”, făcute în confortul proriei voastre case. Urmăriţi pagina mea de Facebook, pentru reţete de creme şi serumuri, demachiante şi măşti absolut naturale.

Unde o puteți găsi pe Lili Psarudakis

Lili Psarudakis este cosmetolog și estetician cu o experiență de peste 15 ani în domeniu, fiind speciaizată atât în terapii faciale, cât și corporale. A absolvit școala de beauty Ergastiri din Salonik, unde a și deținut propriul său salon de frumusețe, Lili Cosmetic Institute. De asemenea, a urmat numeroase seminarii de specializare, susținute de mari companii din domeniul frumuseții, cum ar fi Bruno Vassari, Estée Lauder, La Prairie, Shiseido și Sothys. În prezent, activează la un salon bucureștean, iar dacă doriți să o contactați, o puteți face la numărul de telefon 0728.424.081, la adresa de email lilianapsa07@gmail.com sau pe Facebook.

Foto: livebeautytips.com

Semnat de

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *