duminică , 25 iulie 2021

Intrarea Violoncelului, primul spațiu dedicat reciclării creative din România

Reciclare Creativa

Pe 13 septembrie, echipa Reciclare Creativa.RO a lansat primul spațiu dedicat reciclării creative din România, printr-un eveniment energic și neconvențional, care a adus împreună comunitatea de pasionați din domeniul reciclării și meșteritului, precum si companii, organizații, susținătorii financiari  și voluntarii care au ajutat la constructia propriu-zisă.

Proiectul Intrarea Violoncelului s-a născut din necesitatea unui spaţiu de manifestare culturală şi expresie urbană, ce dorește plasarea reciclării creative ca nișă în zona industriilor creative din România prin stimularea și promovarea artiștilor din domeniu. În plus, acesta este un proiect de educație ecologică, de informare și conștientizare a publicului cu privire la impactul comportamentului nostru asupra mediului înconjurător.

Spațiul este situat pe strada Intrarea Violoncelului nr. 10 (la trei minute de stația de metrou Mihai Bravu), îmbinând un pavilion construit din paleți și o gradină urbană amenajată cu mobilier și elemente reciclate. Acesta va fi deschis pentru activități neconvenționale (ateliere, expoziții, petreceri) din primavară până toamna târziu.

Intrarea Violoncelului este un spațiu multifuncțional, neconvențional. Ca artist, poți beneficia de spațiu de lucru generos atât în interior cât și în grădină (pavilionul are circa 40 m2 utili, iar grădina peste 200 m2 împărțiți pe zone); poți găsi unelte, materiale și îndrumare să îți faci proiectul tău creativ cu care cochetezi de ceva vreme; poți expune obiecte reciclate creativ și vei fi ajutat să le promovezi. Ca pasionat de reciclare creativă, poți participa la ateliere și evenimente aducătoare de noi abilități și informații interesante.

Ca firmă sau asociație, poți organiza un eveniment în care vrei să transmiți un mesaj cu adevărat ecologic sau neconvențional, într-un spațiu alternativ.

De asemenea, proiectul vrea să ofere pasionaţilor, experimentaliştilor şi practicanţilor de reciclare creativă din România oportunitatea să se informeze, să comunice, să se promoveze şi să dezvolte acţiuni comune, cu impact pe termen lung, dar și să faciliteze dezvoltarea de parteneriate creative între firme, organizații non-guvernamentale și artiști activi în domeniul protecției mediului și creativității.

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *

Navighează pana sus