duminică , 22 mai 2022

Irina Margareta Nistor și Andrea Sabbadini, la Festivalul Internațional de Psihanaliză și Film

IMN

Cea de-a doua ediţie a Festivalului Internaţional de Psihanaliză şi Film va avea loc în perioada 22- 24 noiembrie la Cinema Studio.

Iniţiat în 2012, de către criticul de film Irina-Margareta Nistor, Festivalul Internaţional de Psihanaliză şi Film este replica adaptată României a European Psychoanalytic Film Festival, prezidat de regizorul italian Bernardo Bertolucci şi condus de psihanalistul Andrea Sabbadini.

Andrea Sabbadini, invitatul special al acestei ediţii, se va alătura criticului de film şi Directorului Festivalului, Irina-Margareta Nistor, în prezentarea şi analizarea titlurilor Love Building, în regia Iuliei Rugină, şi Seduced and Abandoned, în regia lui James Toback, în prima zi a Festivalului.

Festivalul Internaţional de Psihanaliză şi Film va debuta vineri, 22 noiembrie, cu proiecţia în premieră în România a filmului Seduced and Abandoned. O poveste despre cinema, glamour, bani şi moarte, filmul include intervenţii remarcabile ale regizorilor Bertolucci, Coppola, Polanski sau Scorsese, dar şi ale actorilor Ryan Gosling, Jessica Chastain, Berenice Bejo sau Diane Kruger.
Prezentat în proiecţie specială la Cannes 2013, Seduced and Abandoned este regizat de James Toback, nominalizat la Oscar pentru scenariul filmului Bugsy, în 1992, şi produs de Alec Baldwin.

Alte titluri confirmate în cadrul ediţiei sunt:

Fruitvale Station, în regia lui Ryan Coogler, film recompensat cu Marele Premiu al Juriului și Premiul Publicului la Sundance şi câştigător al Prix de l’Avenir Un Certain Regard la Cannes 2013.

Like Father, Like Son, în regia lui Kore-eda Hirokazu, câştigător al Premiului Juriului la Cannes, proiectat în cadrul Festivalului prin amabilitatea Independenţa Film.

Festivalul va include de asemenea şi o selecţie de scurtmetraje naţionale şi internaţionale:

Me or the Pill, regia Mimmi Damnitz, Germania, 2012

Dialoguri terapeutice, regia Andrei Georgescu, România, 2012

Welkom, regia Pablo Munoz Gomez, Belgia, 2013

Ela, Panda şi Madame, regia Andrei Răuţu, România, 2013

You Freud- Me Jane, regia Harald Schleicher, Germania, 2013

Terapia, regia Beatriu Valles, Spania, 2013

Toate filmele din cadrul ediţiei vor fi urmate de discuţii la care vor participa regizori, producători, actori, critici de film şi psihanalişti.

Majordomul/ The Butler, în regia lui Lee Daniels, va fi prezentat în avanpremieră naţională duminică, 24 noiembrie, în închiderea celei de-a doua ediţii a Festivalului.
Cu Forest Whitaker, Oprah Winfrey şi John Cusack în rolurile principale, filmul urmăreşte povestea unui valet care a lucrat la Casa Albă sub mandatele a șapte preşedinţi americani, pe parcursul a mai mult de 30 de ani. Nominalizat la Oscar pentru Precious în 2010, Lee Daniels semnează regia, iar câştigătorul Premiului Emmy, Danny Strong (Game Change, 2012) semnează scenariul.
Distribuit în România de InterComFilm, Majordomul va avea premiera în cinematografe în data de 29 noiembrie.

Semnat de

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *

Navighează pana sus