joi , 7 decembrie 2023

Irina Margareta Nistor va primi premiul Friedrich Niemann „Lifetime Achievement Award”, la Halloween Charity Ball

IrinaLeslie

Halloween Charity Ball, organizat de Asociația OvidiuRo sâmbătă, 25 octombrie, la Palatul Parlamentului va celebra „Magia Filmelor”. Cu această ocazie, Irina Margareta Nistor va primi premiul special Friedrich Niemann „Lifetime Achievement Award” pentru activitatea sa.

Ea a tradus și dublat peste 3000 de filme străine distribuite pe casete video, în anii ’80, vocea sa devenind un simbol al libertății în perioada comunistă. În plus, invitații Halloween Charity Ball vor avea ocazia să urmărească un trailer al documentarului „VHS vs Communism” (Casete video versus comunism), realizat de Ilinca Călugareanu despre Irina Margareta Nistor, pentru New York Times.

„Când am văzut acest video, iarna trecută, am știut că Margareta este candidatul perfect pentru premiul special dedicat unei persoane care aduce o contribuție societății civile în afara slujbei de zi cu zi, mai ales că și tema balului este cinematografia internațională”, declară Leslie Hawke, cofondatoarea balului. „Acest Bal este ca o călătorie în timp, în vremurile bune ale României, și cum e și o seară dedicată filmului, mă simt nu numai onorată, ci și privilegiată că primesc acest premiu. Apreciez foarte mult că Leslie și Maria au adus magia în familiile sărace și le schimbă destinul ca-n filmele cu final fericit pe care le dublam acum trei decenii. Dar este o diferență foarte importantă: copiii ajutați de OvidiuRo vor putea acum să citească subtitrările!”, spune, la rândul ei, Irina Margareta Nistor.

Ajutor pentru 2200 de copii săraci, care nu pot merge la grădiniță

Balul, care marchează și aniversarea a 10 ani de existență a Asociației OvidiuRo, va fi prezentat de Amalia Enache și  Dragoș Bucurenci.Cabral, Adela Vrînceanu Celebidachi și Bryan Jardine vor fi maeștri de ceremonii pentru cel mai nou moment al Balului: strângerea de fonduri „Fiecare Donator e Câștigător”. Dansatorii Maria Țăruș și Dan Rima (coregrafie semnată Emil Rengle) vor recrea cele mai cunoscute scene de dans din filme. Nu vor lipsi nici concursurile pentru cele mai frumoase costume ale serii. Trupa „Robin and the Backstabbers” și DJ Sergiu (rezident Fratelli) vor cânta la after party.

Halloween Charity Ball va reuni, pe 25 octombrie, personalități din mediul de afaceri, politicieni, ambasadori, reprezentanți ai mass media și ai societății civile. „Scopul nostru”, spune Hawke, „este să atragem atenția asupra activității OvidiuRo și să adunăm fonduri pentru cauza noastră: educația timpurie a copiilor săraci din Romania – singurul mod prin care aceștia  au șansa de a merge si de a se integra perfect la școală și mai târziu în viață”. Fondurile strânse la Halloween Charity Ball vor susține în continuare 2200 de copii săraci în programul Fiecare Copil in Gradiniță.

Semnat de

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *