vineri , 22 septembrie 2023

Jack Nicholson și fabuloasa lui colecție de artă

foto

Sunt celebrități care colecționează mașini vechi și diamante, alții care au pasiunea locuințelor somptuoase și a avioanelor private. Marlon Brando și-a cumpărat o insulă! Jack Nicholson, în schimb, și-a investit mare parte din avere în tablouri de valoare.

Actorul are mai multe proprietăți, dar principala lui reședință este într-una dintre vilele situate pe Mulholland Drive, în Beverly Hills, California. Nu e tocmai genul de vedetă care invită jurnaliștii în casa lui, să-i facă poze la dressing, așa încât articolele de presă ce au legătură cu viața sa privată sunt rarissime. Totuși, în 1969, la scurt timp după ce a cumpărat această casă (devenită favorita lui), Jack Nicholson a acordat un interviu revistei LIFE, ai căror fotografi au surprins și câteva imagini din interior.

Jack Nicholson avea 32 de ani când a cumpărat această casă, situată pe Mulholland Drive, cu vedere asupra Canionului Franklin.

Casa, cumpărată de Nicholson în 1969, e decorată cu pânze de Matisse, Modigliani, Rodin, Warhol, Magritte, Tamara de Lempicka sau Picasso. Fabuloasa colecție de artă a artistului fost evaluată la peste 100 de milioane de dolari.

În casa lui Jack Nicholson, 1969. Actorul lua lecții de pian pentru rolul său din „Five Easy Pieces”. În spate, pe perete, se vede un tablou care ar putea fi de Modigliani. 

Jack Nicholson și profesorul lui de pian, Josef Pacholczyk. Fotografii de Arthur Schatz, pentru revista LIFE

Înconjurat de capodopere, Nicholson recunoaște că s-a simțit de multe ori prins în capcana materialismului. „Acum îmi petrec mai mult timp acasă și sunt uneori momente când mă gândesc: Doamne, uită-te la toate astea! Tablourile astea intimidează mulți oameni. Sunt de acord cu ideea că adevărul e frumusețe și frumusețea e adevăr. Dar dacă mă aflu în jurul ei prea mult, încep să mă simt prizonier în această lume materială. Cred că nu trebuie să mă las posedat de proprietățile mele. Nu trebuie să cad pradă materialismului. Uneori mă gândesc: La dracu, o să le ard pe toate!”, a declarat starul, într-un interviu mai vechi, apărut în Daily Mail.

Citește și „Jack Nicholson, in his own words”!

Semnat de

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *