vineri , 8 decembrie 2023

Jamie Oliver: secretele omletei perfecte – VIDEO

Jamie

Este gustoasă, sățioasă și la îndemâna tuturor, așa că nu e de mirare că omleta este unul dintre cele mai populare feluri de mâncare din întreaga lume. Deși pare simplu de făcut, există totuși câteva secrete care o transformă într-o operă culinară desăvârșită. Într-una dintre emisiunile sale de succes, bucătarul Jamie Oliver a dezvăluit tainele omletei perfecte.

  • Într-un castron se amestecă trei ouă, cu un strop de sare și piper.
  • La foc mediu, se încinge o tigaie de calitate, de care ingredientele să nu se lipească. În ea se toarnă un dram de ulei de măsline extravirgin; deși unii bucătari nu recomandă să amestecăm tipurile de grăsime folosite la gătit, Jamie ne încurajează să adăugăm un cub de unt în tigaie, peste uleiul de măsline.
  • În primele 20 de secunde, tigaia se înclină dintr-o parte într-alta, până ce conținutul începe să se prăjească omogen.
  • În următoarele 30 de secunde, focul se micșorează, iar deasupra se rade brânză – Oliver recomandă Cheddar. Atenție, însă: păstrați focul mic, pentru ca ouăle să rămână „moi și mătăsoase”, cum le alintă celebrul chef.
  • La final, omleta se desprinde ușor din tigaie, cu ajutorul unei spatule, și se împăturește în două pe o farfurie, unde ar trebui să arate întocmai ca o clătită.

Semnat de

Un comentariu

  1. Sincer, nu-mi place!
    Le prefer pe cele mai complicate, cu mai multe arome ingrediente. si, mai ales,cu marar sau patrunjel!

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *