duminică , 20 octombrie 2019

Jane Goodall și Wounda: cum spune un cimpanzeu „mulțumesc” – VIDEO

Jane Goodall

O înregistrare video publicată pe YouTube arată momentul emoționant în care Wounda, un cimpanzeu salvat de la moarte la Institutul Jane Goodall din Congo, își ia rămas-bun și găsește propria manieră de a spune „mulțumesc” îngrijitorilor săi.

Wounda s-a numărat printre cei peste 160 de cimpanzei care trăiesc la Jane Goodall Institute’s Tchimpounga Chimpanzee Rehabilitation Center, în Congo. Majoritatea sunt pui ai căror mame au fost ucise de braconieri. Wounda s-a confruntat cu serioase probleme de sănătate, dar cu îngrijirea adecvată și-a revenit, iar anul acesta a putut fi eliberată pe insula Tchindzoulou. Momentul a fost surprins de o cameră video: Wounda pare mai întâi curioasă de împrejurimi, după care, atunci când o vede pe Jane Goodall, o îmbrățișează îndelung. „A fost un moment foarte, foarte emoționant. Unul dintre cele mai uimitoare lucruri care mi s-au întâmplat vreodată. Căldura îmbrățișării ei e ceva ce nu voi uita niciodată”, a declarat Jane Goodall.

Jane Goodall lucrează cu și pentru primate de peste 55 de ani și este considerată cea mai mare expertă a lumii în cimpanzei.

Semnat de

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *

Navighează pana sus