duminică , 1 octombrie 2023

„Jennifer in Paradise”, prima fotografie prelucrată vreodată în Photoshop

prima imagine prelucrata PhotoshopFoto: www.designboom.com

Celebritățile, mai ales, nu și-ar mai putea imagina aparițiile fără cea mai prietenoasă unealtă de cosmetizare a realității. Photoshop, programul de editare foto care vinde azi oricui iluzia frumuseții, a fost inventat in 1988, iar aceasta a fost prima fotografie prelucrată in program vreodată.

Poza de mai sus, intitulată „Jennifer in Paradise”, o arată pe Jennifer Walters, azi Jennifer Knoll, topless pe o plajă din Bora Bora, privind în depărtare către insula To’opua. Pe atunci, în august 1988, femeia din imagine era logodnica inventatorului Photoshop, Thomas Knoll. Cei doi lucrau împreună la compania Industrial Light & Magic, deținută de George Lucas, și se aflau în vacanță în Bora Bora. „A fost o perioadă magică pentru noi. Soțul meu m-a cerut în căsătorie în ziua aceea, la scurt timp după ce mi-a făcut această fotografie”, a povestit Jennifer Knoll, câțiva ani mai târziu.

Imaginea a fost prima pe care Thomas Knoll a prelucrat-o vreodată în Photoshop, pe când programul era la începuturi, și a numit-o „Jennifer in Paradise”. De la lansarea programului de editare și până azi, fotografia a fost utilizată de Adobe de nenumărate ori pentru a demonstra capacitatea Photoshop și actualizările permanente aduse acestuia.

Semnat de

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *