duminică , 1 octombrie 2023

Joe Cocker a murit

Joe CockerFoto: concertmonkey.be

Joe Cocker a murit luni, la vârsta de 70 de ani, anunță presa internațională. Vestea a fost confirmată de impresarul artistului.

Cântărețul, interpretul unor piese precum „You Can Leave Your Hat On” sau „N’oubliez jamais”, s-a stins din viață din cauza unui cancer pulmonar.

Joe Cocker s-a născut în Sheffield, Marea Britanie, însă trăia de peste trei decenii în Statele Unite, soția lui fiind de origine americană. În interviul pe care ni l-a acordat anul trecut, înainte de concertul său de la Sala Palatului, artistul spunea că nu a aplicat niciodată pentru cetățenia americană și că „nu poate renunța la pașaportul său britanic”.

Joe Cocker a devenit cunoscut în 1964 și a produs 40 de albume. În 1983, a primit un premiu Grammy, pentru piesa „Up Where We Belong”, interpretată în colaborare cu Jennifer Warnes. Melodia a fost distinsă cu un premiu Oscar.

Anul trecut, Cocker a lansat un ultim album, „Fire It Up”, evenimentul fiind urmat de un turneu de promovare în Europa. Turneul a inclus și Bucureștiul, unde artistul a concertat în vara lui 2013, la Sala Palatului, în fața a peste 4.000 de oameni cuceriți de prezența sa. Deși suferea de cancer, cântărețul părea în formă foarte bună, a cântat fără greșeală, a dansat și a plecat lăsând în urmă un public fericit.

Semnat de

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *