joi , 7 decembrie 2023

L-am nimerit: cel mai bun smoothie

smoothiefoto

Vă dau rețeta celui mai gustos smoothie, pe care l-am descoperit de curând și pe care-l beau de două-trei ori pe săptămână. Diferențe pe care le-am observat imediat: digestie mai bună, piele mai curată și mai netedă, energie și starea aia neprețuită de ușurătate, când te simți de parcă poți zburda pe nori la nesfârșit, fără să obosești.

Am încercat nenumărate rețete de smoothie în ultimii ani, și multe mi-au plăcut, dar m-am tot jucat cu ingredientele până am nimerit varianta preferată. Aruncați în blender următoarele:

  • ananas proaspăt (nu din conservă, da?)
  • morcovi (cantitate mică)
  • banană (niciun smoothie fără banană!)
  • avocado
  • puțin măr
  • o linguriță de semințe de chia (mi-am cumpărat și eu recent, pentru prima oară)
  • dacă vă place, puneți și niște rădăcină de ghimbir, mai ales când sunteți răciți
  • iar uneori, dacă le am prin casă, mai adaug kiwi sau grepfruit

Vrum-vrrrum-vrrrruuuummmm, până se pasează, apoi turnați totul într-un pahar încăpător, peste care adăugați lapte de migdale sau de cocos și amestecați bine-bine. Eu am rămas uimită de câte feluri de lapte vegetal se găsesc în supermarket-urile din State – de orez, migdale, cocos, caju, chiar și de nuci macadamia! La noi, dacă vreți o sursă sigură, încercați aici, au de toate și nici prețurile nu sunt de speriat. În plus, pentru că aud că tot mai mulți au alergii sau vor să slăbească, aici găsiți cereale, dulciuri, paste și alte bunătăți fără gluten.

Un singur lucru aș mai spune despre smoothie, de orice fel ar fi: el înlocuiește o masă sau, cel puțin, o gustare. Deci niciodată nu mănânc o porție de mâncare, ca să mă îndop apoi cu un smoothie consistent ca acesta de mai sus. Nici n-aș putea, că aș exploda. 🙂 Gândiți-vă că, atunci când bem acest terci cu (sau fără) lapte, e ca și cum am mânca toate acele fructe deodată, iar caloriile lor nu-s de neglijat. Smoothie nu e un desert, pentru mine e un prânz sau o cină în zilele când mă simt greoaie și mi-e foarte poftă de ceva cu adevărat bun și natural.

Semnat de

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *