vineri , 8 decembrie 2023

La TVR 1, „Se zice că…” începe o nouă emisiune

Seziceca

Patru femei, fiecare cu experienţa personală de viaţă, vorbesc despre modă, stil, frumuseţe şi dezbat teme de actualitate mondenă şi socială, într-o manieră relaxată. De luni până miercuri, de la ora 17.45, începând din 6 octombrie.

Se zice că bârfa este doar un exerciţiu al limbii. Dar la noi se face conversaţie, care este un exerciţiu al minţii. Se zice că femeilor le place să vorbească. Dar la noi se vorbeşte cu folos. Se zice că prietenia dintre două femei este de obicei un complot împotriva celei de-a treia. Dar la noi sunt patru, pentru ca balanţa să fie echilibrată. Se zice că o femeie vede, cu ajutorul intuiţiei, mai bine decât zece bărbaţi. Dar 40 de bărbaţi la aceeaşi masă ar fi fost prea mult pentru o emisiune de televiziune… Şi, astfel, s-a ajuns la formula optimă pentru un show de divertisment lejer, în care publicul este pus la curent cu noutăţile din zona socială, culturală şi mondenă: Sonia Argint-Ionescu, Nuami Dinescu, Ioana Voicu şi Florina Ghenescu, patru femei cu background diferit, care le propun românilor o alternativă la programele tv de după-amiază”, anunță TVR, într-un comunicat de presă. Alături de invitaţii lor, cele patru prezentatoare tratează subiectele zilei într-o manieră relaxată, explicativă, aducând fiecare argumente provenite din experienţa personală. Se zice că… este cel mai recent format produs de Televiziunea Română, pe care telespectatorii sunt invitaţi să-l urmărească din 6 octombrie, de luni până miercuri, de la 17.45, la TVR 1 şi online, pe tvrplus.ro.

Prezentatoarea emisiunii în limba germană de la TVR 1, în ultimii 13 ani, dar şi a unor emisiuni pe teme de sănătate, Sonia Argint Ionescu aduce în emisiune experienţa de soţie şi mamă a doi puşti simpatici, Eric şi Marc. „Se zice că educaţia germană e rigidă şi lipsită de afectivitate. Dar eu cred că ataşamentul, atenţia individuală şi iubirea sunt esenţiale pentru fiecare copil. De aceea mă şi implic în numeroase proiecte ce au ca scop instituţionalizarea unui sistem bazat pe conceptul familial”, afirmă Sonia.

Actriţa Nuami Dinescu ştie că este mult mai mult decât… „Tanţa”: „Se zice că sunt o fată de casă, o gospodină de treabă, cuminte şi la locul meu. Nu e aşa. Niciodată la cratiţă! Gătesc doar din nevoia unui anumit stil de viaţă, sunt zile când nu calc în bucătărie. Nu mai am 25 de ani, dar nici pe cei pe care îi am nu-i simt. Nu mi-e frică de începuturi şi nu fug de ele, cred că există suflete pereche, cred că există cupluri care se iubesc, nu se mint, nu se trădează şi pot trăi împreună până la final”, este de părere Nuami.

Ioana Voicu este mezina grupului. Dar, la cei 26 de ani ai săi, Ioana a confirmat deja că este o artistă talentată, precum şi o prezenţă foarte plăcută în faţa camerelor de luat vederi. Studiază vioara de la cinci ani, sub directa îndrumare a bunicului ei, renumitul violonist Ion Voicu, repertoriul ei cuprinzând acum lucrări de Vivaldi, Leclair, Bach, Hayden, Mozart, Bruch, Wieniawsky, Messenet, Sarasate, Paganini, Kraisler, Lalo, Enescu etc. „Se zice că am intrat în televiziune pentru că sunt fiica tatălui meu. Sunt. Dar ucenicia mi-am început-o, în 2008, la MTV, iar de atunci am absolvit Facultatea de Jurnalism şi un master în Jurnalism de radio şi televiziune”, ne convinge Ioana, care este la curent şi cu toate secretele lumii mondene.

Florina Ghenescu este Miss G. Da, acea Miss G, care cântă despre iubirea perfectă sub razele lunii (în piesa „Moonlight”) şi care a câştigat pentru România trei premii la cel mai important festival concurs din Balcani, Discovery International Music Festival, de la Varna. Cu toate acestea, puţini ar crede că sub înfăţişarea de copilă bălaie şi veselă se ascunde un economist licenţiat în Transport de mărfuri periculoase, o persoană care cunoaşte trei limbi străine şi care organizează evenimente şi concerte internaţionale. „Se zice că blondele nu au prea multe de spus. Dar eu sunt oricând gata să mă aşez o masă la care se discută pe teme de comerţ internaţional. Chiar dacă discuţia are loc într-o cafenea din Dorobanţi…”, declară Florina, care cunoaşte toate dedesubturile showbiz-ului autohton.

Campaniile sociale la români, copiii vedetelor, rolurile în familie, responsabilităţile taţilor, bărbaţii – şefi în bucătărie, ce mai fac vedetele anilor ‘70-‘90, cum să ne păstrăm sănătatea şi frumuseţea sau evenimentele muzicale ale momentului sunt doar câteva teme care vor face obiectul dezbaterilor care încep cu Se zice că…

Emisiunea poate fi urmărită şi pe TVR+, pe tabletă sau mobil. Aici puteţi descărca aplicaţiile TVR+ pentru IOS şi Android.

Semnat de

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *