sâmbătă , 18 septembrie 2021

Laura Nureldin: „La TV, încerc să rămân fidelă ideii că, între alb şi negru, există o infinitate de nuanţe de gri”

Laura2

Care e partea cea mai frumoasă a profesiei tale? Dar cea mai puţin plăcută?

Partea cea mai frumoasă e că nicio zi nu seamănă cu alta. Şi că, deşi pare o muncă statică – cel puţin comparativ cu munca de teren – e ca şi cum, de câteva ori pe zi, te-ai specializa într-un nou domeniu. Ai un breaking news din sport? Despre crimă organizată? Accident de avion? Trebuie să poţi vorbi despre asta fără să baţi câmpii. Partea mai puţin plăcută e că tu eşti „la încasare”. Dar vine la pachet şi e un preţ mic pentru toate lucrurile bune.

Ce fel de stil de viaţa ai? Eşti o tipă ordonată?

Crede-mă, când zilele tale lucrătoare se împart în zeci de secunde numărate în cască, în zilele libere îţi vine să arunci ceasul pe fereastră!

Ce-ţi place cel mai mult să faci, atunci când ai timp liber?

Cel mai mult îmi place că, atunci când am timp liber, pot să fac ce vreau eu. Să citesc, să mă uit la documentare, să ies cu prietenii, să mă joc cu animăluţele mele (un motan tomberonez care m-a adoptat aruncându-mi-se în braţe şi o fetiţă ciobănesc german pe care am primit-o cadou de la colegii din Antena 3 anul trecut, de ziua mea. Tocmai îmi murise căţelul, tot un ciobănesc de 13 ani şi jumătate şi eram distrusă)

Ce te împlineşte, în viaţa privată?

Cea mai împlinită viaţă privată e aia care rămâne privată.

Cum vezi relaţiile dintre femeile şi bărbaţii de azi – ce s-a schimbat, odată cu societatea, în felul în care se iubesc oamenii?

În felul în care se iubesc? Cred că nimic… În felul în care îşi arată iubirea să se fi schimbat ceva. Nu m-am hotărât încă dacă e în bine sau în rău.

Dar căsătoria cum o vezi?

Eu una nu cred în căsătorie. Cred însă în loialitate şi încredere.

Cat de importantă e frumuseţea într-o profesie ca a ta? 

Ştiu că mă repet, dar ce bei, ce mănânci? (zâmbește) Cred că, în profesia asta, de om care vinde ştiri la televizor, important nu e să fii frumos, ci să ai o figură care să fie reţinută uşor, care să atragă atenţia. Sunt prezentatori TV care nu sunt frumoşi. Dar sunt extrem de interesanţi. Au trăsături speciale, au charismă, sunt expresivi. Te fac să te uiţi la ei şi să-i crezi. Iar asta contează.

Care sunt lucrurile importante, pentru tine, în viaţă?

Viaţa. Cu condiţia să ştii s-o trăieşti, mai ales că nu vine cu instrucţiuni de folosire.

În final, am rugat-o pe Laura să ne recomande o carte, un film şi o destinaţie de vacanţă. Iată ce ne-a răspuns prezentatoarea Antenei 3.

  • Nu sunt vreun guru ca să le zic oamenilor: citeşte-o p’asta, n-o citi pe-ailaltă. Îţi spun ce citesc acum: o istorie a frumuseţii. Se numeşte Beauté du Siècle. Cred că machiajul, coafura şi hainele au fost dintotdeauna o reflexie a felului în care se vedeau oamenii pe ei înşişi. O reflexie a gândirii, a mentalităţii unei epoci. O istorie paralelă a omenirii, dacă vrei.
  • Un film? Am revăzut de curând Mona Lisa Smile, cu Julia Roberts. Mi-a plăcut la fel de mult ca prima dată. Pentru că este vorba despre locul în care se poziţionează femeia în propria viaţă: obiect sau modelator.
  • Destinaţia mea de vacanţă preferată a fost, este şi va fi Italia. Roma sau Sicilia. Una încărcată de istorie, care pare să respire Imperiul prin fiecare piatră lustruită de timp, iar cealaltă, de o frumuseţe sălbatică şi cu nişte oameni incredibil de calzi şi primitori. Să nu mai zic de mâncare…

Foto: Antena 3

Semnat de

2 comentarii

  1. nu exista un om mai minunat ca ea si o iubesc enorm,enorm,enorm

  2. Te invit la Timisoara , 8-10 august 2014. Poti spune DA? Nu azi.

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *

Navighează pana sus