luni , 2 octombrie 2023

Lipsa somnului: efecte devastatoare asupra frumuseții

somn

Marilyn Monroe spunea că, oricât de bună ar fi fost crema pe care o folosea, niciuna nu egala efectele extraordinare ale somnului asupra tenului ei. Asta pentru că nu s-a inventat încă o cremă care să regenereze cu adevărat celulele peste noapte.

Da, chiar aşa, frumuseţea se dobândeşte peste noapte. Dincolo de efectele sale esenţiale asupra sănătăţii organismului, somnul influenţează decisiv felul în care arătăm. O piele bine întinsă, o nuanţă plăcută a tenului, o privire stălucitoare, neumbrită de cearcăne, un păr plin de vitalitate, toate acestea se pot menţine doar printr-un program echilibrat de odihnă. Medicii recomandă cu insistenţă cel puţin şapte ore de somn pe noapte, adăugând că idealul ar consta, de fapt, în opt sau şi chiar nouă ore de repaos, mai ales după o zi foarte activă. Până la urmă, nu există alte reguli de respectat în aceată privință, decât cele ale propriului nostru bioritm.

Dacă rămâi în urmă cu odihna…

Consecinţele insomniilor repetate nu se vor observa, probabil, chiar din prima lună, însă după mai multe săptămâni de nesomn organismul se va resimţi, iar aspectul fizic va începe să-și piardă din strălucire. Tenul ofilit şi pământiu, porii vizibili, faţa flască şi, mai presus de toate, cearcănele care se tot accentuează te vor face să te întrebi cum ai îmbătrânit fizic cu atâta repeziciune! Sigur ca nu doar tenul are de suferit, ci părul este şi el afectat dramatic de odihna precară. Firul de păr se va deteriora mai uşor, va începe să cadă în cantităţi mai mari şi să capete un aspect tern, lipsit de viaţă. Nici o mască din lume nu va reuși să-l revigoreze cu adevărat, ci soluția constă în același „secret”, al somnului pe săturate.

Foto: mattress-covers.com

Semnat de

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *