duminică , 16 mai 2021

London Eye, primăvara. Mic ghid de întâlnire cu romantismul, pe malul Tamisei

London Eye

London Eye, monstrul de oţel care te întâmpină cât se poate de romantic, cu un culoar de pomi abia înfloriţi. Stranie şi frumoasă alăturare.

London Eye este punctul zero, unde se adună toţi turiştii, locul unde cuvântul aflat pe buzele tuturor e „Sorry Mis/Mister”, indiferent de limba vorbită la telefon sau cu prietenii, indiferent de culoarea pielii sau mărimea ochilor.

  • Este locul unde formaţii de amatori îşi etalează talentele, prin dansuri exotice şi mişcări contorsionistice, în așteptarea recunoaşterii aptitudinilor lor, cum altfel decât  printr-un zăngănit de monede aruncate în ligheanele care le străjuiesc de jur împrejur reprezentaţia. Demonstraţie de abilităţi artistice şi marketing, prin însăşi integrarea în trupă a unei băştinaşe convertite la ritmul şi valorile culturii predominante, gata să anime publicul şi să-l introducă în atmosfera propice show-ului.
  • locul unde priveşti vapoarele plimbându-se pe Tamisa, şi Big Ben-ul străjuind împrejurimile, exact ca în pozele din manualele de engleză.
  • locul unde e foarte probabil să vezi un zâmbet de nestăpânit al unui japonez, cu o cameră de filmat de ultimă generaţie la vederea unui aparat foto micuț – şoricel neastâmpărat, dar plin de imaginaţie, dornic  să prindă cele mai bune unghiuri. Dar şi care bravează, plin de sine: „Do you like me? Would you like to make an exchange?”, cu gândul la ziua când se va transforma într-un frate mai mare, Nikkon sau Fuji.
  • locul unde mănânci de la îngheţată la waffe cu ciocolată şi căpşuni, la pizza, de la fish&chips la burgheri.
  • locul în care deja familiarele statui umane stau nemişcate sau se agită, pornind la vânătoare de turişti relaxaţi.
  • locul unde lumea stă la cozi imense la London Aquarium.
  • locul în care poţi merge să-ţi cumperi o carte de pe malul Tamisei.
  • locul în care numeri minutele până când norii care se îngrămădesc deasupra ta se vor transforma în stropi de ploaie.

London Eye este locul în care turistul de profesie mai înfige o piuneză în hartă, cu gândul la următoarea destinaţie. Iar cel ajuns întâmplător îşi spune în sine: Am trăit s-o văd şi pe asta!

 

London Eye

Foto: ahmedabaddailynews.com, Raluca-Octavia Năstuță – corespondență de la Londra

Semnat de

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *

Navighează pana sus