marți , 2 martie 2021

Luana Ibacka: cinci momente – cheie din viața mea

Luana1

Am invitat-o pe Luana Ibacka la un exercițiu de aducere aminte și de autocunoaștere, rugând-o să pună pe hârtie doar cinci dintre cele mai importante momente ale exisenței sale. Iată ce ne-a răspuns prezentatoarea de la Prima TV.

Luana Ibacka:

  • Primul momentul cheie a fost alegerea profesiei de fotograf, la vârsta de 18 ani. A fost prima experienţă de “creator”, întrucât cream imagine, adică fotografia în sine, cream apoi imaginea unor persoane, implicit (atunci când în faţa obiectivului erau oameni), şi contribuiam cu imagine la imprăştierea în lume a unor ilustraţii de care eram responsabilă.
  • Al doilea momentul important al vieţii personale a fost prima căsătorie, la vârsta de 20 de ani, cu câteva luni înainte de Revoluţie. În acest fel am păşit pe drumul unei libertăţi, în raport cu părinţii mei, şi pe un drum al adaptabilităţii la o viaţă în care nimeni nu îmi mai oferea…NIMIC! Toate visele au devenit realitate, dar nu realitatea pe care am visat-o, ci cu totul alta…
  • Momentul cu numărul trei coincide cu împlinirea vârstei de 30 de ani. Credeam atunci despre această vârstă că reprezintă un fel de sfârşit. Aşa a şi fost. Am încheiat toate socotelile cu un deceniu de viaţă, în care am experimentat prima etapă a devenirii mele ca femeie şi profesionistă.
  • Pe locul patru este poate cel mai frumos moment, pentru că am devenit mamă! Un stol de rândunici, la naşterea fetiţei mele, m-au făcut să introduc în “softul” meu credinţe noi. Tot ceea ce am crezut despre viaţă şi iubire s-a schimbat, în sensul amplificării majore a atenţiei faţă de fiecare acţiune, persoană, chiar şi faţă de natură şi Dumnezeu. Devenind mai bogată în simţiri, existenţa întreagă s-a imbogăţit şi diversificat pentru mine.
  • Cel de-al cincilea moment l-aş denumi prezent continuu, o stare la care aspir, trăind-o chiar acum. Studiul din anii trecuţi, asupra şlefuirii personale, a dat roade şi continuă să dea, reprezentând un moment pe care nu îl pot lega de o carte, o persoană, o acţiune sau o întâmplare. O fi fost o revelaţie inconştientă, cândva, pe care o pot percepe, dar ştiu clar că trezirea spirituală, schimbarea, momentul cel mai important al vieţii, se petrec fără posibilitatea mea de a le controla sau produce. Ceea ce pot eu face este să creez în continuare imaginea propriei vieţi, din momente în care trecutul pregăteşte ceva nou, şi ies în întâmpinarea noului cu toate resursele mele de entuziasm, bucurie, visare.

Luana Ibacka prezintă emisiunea „Cunoaște, visează, iubește!”, în fiecare duminică, de la ora 12.00, la Prima TV.

Semnat de

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *

Navighează pana sus