vineri , 23 iulie 2021

Margaret Thatcher a murit liniștită, citind în pat, în locul său preferat: Hotelul Ritz din Londra

Baroness Thatcher death

Margaret Thatcher a murit, luni dimineață, foarte liniștită, dezvăluie surse din apropierea anchetatorilor: fostul premier britanic s-a stins în timp ce citea o carte, așezată în pat, într-o cameră pe care o ocupa la Hotelul Ritz din Londra. „Doamna de fier” se cazase acolo anul trecut, imediat după Crăciun, spunând că era locul său favorit.

Surse din preajma anchetatorilor decesului au declarat, pentru Daily Mail, că baroneasa a murit la ora locală 11.28, când a suferit un atac cerebral. În acel moment, fostul prim-ministru, în vârstă de 87 de ani, se afla în pat și citea o carte, lectura fiind una dintre preocupările sale preferate.

Trupul neînsuflețit al lui Margaret Thatcher a fost transportat de la hotel –  unde un apartament ajunge să coste până la 3.600 de lire sterline pe noapte – de o ambulanță privată, 13 ore mai târziu, adică marți, la ora 12.20. Mașina ambulanței a fost flancată de patru ofițeri de protecție diplomatică, aflați pe motociclete. De asemenea, un elicopter a survolat zona pe tot parcursul procesului de transportare a cadavrului, iar Hotelul Ritz s-a transformat într-o adevărată fortăreață, extrem de bine păzită, din clipa în care vestea morții lui Thatcher a fost dată publicității.

Mâncărurile sale favorite: puiul consommé și peștele cu lămâie

În ultima perioadă a vieții sale, Margaret Thatcher lua deseori prânzul la Ritz, unde preparatele sale favorite erau puiul consommé și peștele cu lămâie. De Crăciun, baroneasa a fost internată în spital pentru o intervenție chirurgicală la vezica urinară. Apoi, s-a cazat direct la Hotelul Ritz, unde fusese invitată de proprietari să rămână pe termen nelimitat. Nu a mai plecat niciodată. Era în permanență supravegheată de doi îngrijitori, iar prietenii și rudele o vizitau frecvent. Cu toate astea, copiii gemeni ai fostului premier, Mark și Carol, se aflau în străinătate în momentul decesului mamei lor.

Regina și ducele au confirmat prezența la înmormântare

Înmormântarea lui Margaret Thatcher este programată pentru miercuri, la Catedrala St.Paul din Londra. Regina Elizabeth a II-a și Ducele de Edinburgh și-au anunțat prezența la funeralii, aceasta fiind prima înmormântare la care suverana Marii Britanii participă personal, de la moartea lui Winston Churchill, în 1965.

Miercuri, înaintea și în timpul înmormântării, străzile din Londra vor fi închise de la Westminster Abbey și până la St.Paul, unde se va ține o procesiune televizată, la care sunt așteptați demnitari din lumea întreagă.

Pe de altă parte, deși omagiile au curs neîncetat de la moartea primei și singurei femei devenită premier în Marea Britanie, mulți reprezentanți ai stângii au condamnat politicile sale sociale. Luni seară, sute de oameni au organizat petreceri, pentru a sărbători moartea lui Thatcher în Glasgow și Brixton (sudul Londrei).

Despre Margaret Thatcher

Despre Margaret Thatcher

Baroneasa Thatcher, născută cu numele Margaret Roberts, a devenit deputat conservator în circumscripţia Finchley (Londra) în 1959. S-a retras din Camera Comunelor în 1992. A deţinut funcţia de ministru al Educaţiei şi a candidat împotriva premierului Edward Heath pentru postul de lider al Partidului Conservator în 1975. A câştigat alegerile generale în 1979, 1983 şi 1987. Thatcher, supranumită „Doamna de Fier”, a fost premier în perioada 1979 – 1990.

M.Thatcher

Hotelul Ritz
Hotelul Ritz
Hotelul Ritz
Hotelul Ritz
Hotelul Ritz
Hotelul Ritz
Cameră din Hotelul Ritz
Cameră din Hotelul Ritz
Semnat de

Articole asemanatoare:

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *

Navighează pana sus