luni , 19 aprilie 2021

Marina Constantinescu și Cătălin Ștefănescu prezintă „Gări de poveste”, la TVR 1

Marina Constantinescu Catalin Stefanescu

Tronsoane de dezbateri, emisiuni noi, dar şi ediţii în premieră ale emisiunilor consacrate – în grila de toamnă a postului TVR 1, din 12 octombrie.

TVR 1 a pregătit pentru această toamnă o grilă de programe axată pe informaţie, care să ajute telespectatorii să înţeleagă mai bine lumea în care trăim şi care să le ofere timp de calitate în faţa micului ecran. Pe lângă programele deja cunoscute şi apreciate de telespectatorii TVR, două noi tronsoane de emisiuni cu tematici variate, din actualitate, se vor regăsi în grila de toamnă a postului public. Un proiect de asemenea în premieră, care descoperă gările de poveste ale României, Gări de poveste – îi va avea ca amfitrioni pe Marina Constantinescu şi Cătălin Ştefănescu.

„Aceste călătorii în lumea gărilor româneşti şi a comunităţilor din jurul lor e – dincolo de readucerea în actualitate a unor istorii uitate – o explorare a unor părţi din chipul României de ieri şi de azi. Nu e vreo căutare de nod în papură, ci, pur şi simplu, o privire asupra unei stări de fapt”, dezvăluie Cătălin Ştefănescu la debutul noului proiect. De altfel atât el, cât şi Marina Constantinescu vin şi cu sezoane noi ale emisiunilor lor – Nocturne şi Garantat 100%.

Ce alte noutăți a mai pregătit TVR

Noutăţile grilei TVR 1 încep să se dezvăluie publicului din 12 octombrie. Primul tronson – de la 10.00 la 11.00 dimineaţa, transmis în direct, va reuni sub genericul Tot ce contează, cinci emisiuni astfel: luni – Ia atitudine!, în care ONG-urile au cuvântul, marţi – Cine voi fi, despre educaţie, şcoală, familie; miercuri – Vreau să fiu sănătos!, în care Sonia Argint Ionescu promovează idei pentru o viaţă sănatoasă; joi – Marian Voicu ne ţine la curent cu informaţii despre Românii de lângă noi; iar vineri, la Vino şi vezi!, aflăm cele mai importante evenimente culturale ale săptămânii.

Tot noutate este şi tronsonul de dezbateri Prim-Plan, realizat de Direcţia Ştiri şi Emisiuni Sportive. Din 12 octombrie, în fiecare zi, de luni până vineri, de la ora 19.00, în prim plan vor fi invitaţi care au ceva de spus în domenii precum: social, sport, economie, politică, dar şi cultural. Mircea Radu va discuta, la Emisiunea de luni, subiecte din zona socială, pe care le va dezbate cu celebrităţi, dar va asculta, în materiale filmate, şi opinia oamenilor întâlniţi pe stradă. Marţi, Marian Olaianos şi Tudor Furdui pun sportul în prim plan la Repriza a III-a, miercuri, Lidia Moise şi Daniel Apostol dezbat subiecte din domeniul economic la Expres economic; joi, Ramona Avramescu trece în Prim-plan actualitatea politică, iar vineri, Mirela Nagâţ răsfoieşte actualitatea culturală internă şi externă, la Cooltura.

Nocturnele se întorc pe 16 octombrie

Tot vineri, Marina Constantinescu începe un nou sezon Nocturne, emisiune despre valoare, competenţă, succes muncit, nedormit, despre eforturi şi drumuri de viaţă, despre oameni şi poveştile lor mai puţin cunoscute, care nu apar aproape niciodată pe prima pagină în ziare.

De sâmbătă, 17 octombrie, cu ediţii noi vin şi Camelia Csiki şi Bogdan Şerban Iancu – Ora Regelui (ora 15.00), emisiunea de anchete şi reportaje Dosar România (ora 16.00), Cristi Tabără cu Exclusiv în România (ora 18.00), actorii Diana Cavallioti şi Dragoş Huluba cu Gala umorului. Duminica, Mircea Dinescu ne răsfaţă cu Politică şi delicateţuri (ora 16.00), iar Cătălin Ştefănescu îşi păstrează bunul obicei de a aduce pe micul ecran invitaţi Garantat 100% interesanţi – serile de duminică (ora 23.00) le sunt rezervate.

În linia de la ora 18.00, de luni până miercuri, emisiuni deja cunoscute publicului TVR 1 revin cu ediţii în premieră şi vor fi grupate astfel: luni, Monica Ghiurco preia cârma emisiunii Întrebări şi răspunderi; marţi – Gabriel Giurgiu moderează talk-show-ul Europa mea, pe teme de integrare europeană; miercuri, la Superconsumatorul, Ana Hillerin împreună cu invitatul permanent al emisiunii – Sorin Mierlea, preşedintele InfoCons – vor da sfaturi telespectatorilor despre cum să devină consumatori cu adevărat europeni.

Sorin Burtea dezbate teme de Interes general joia, de la 17.00, iar cu Marina Almăşan Ne vedem la TVR în fiecare vineri, la aceeaşi oră.

Fotbalul de Liga I continuă la TVR 1 şi în această toamnă. Iar filmele vor putea fi urmărite în programul serii, după întâlnirea cu Dragoş Pătraru şi Starea naţiei.

Semnat de

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *

Navighează pana sus