joi , 7 decembrie 2023

Masacru în Nepal: 5.000 de bivoli, omorâți la festivalul Gadhimai

Nepal

Milioane de hinduși s-au adunat astăzi în Nepal, pentru a lua parte la festivalul Gadhimai, considerat cel mai mare ritual de sarcificiu animal din lume. Aproximativ 5.000 de bivoli, dar și alte animale, au fost sacrificate din credință pentru Gadhimai, zeița hindusă a puterii, despre care se spune că împlinește dorințele devotaților care-i aduc ofrande.

Ritualul începe înainte de ivirea zorilor, pe un câmp din Bariyarpur unde se află templul Gadhimai și unde un călugăr își amestecă propriul sânge cu sânge de șobolan, de pui, porumbel, capră și porc, într-un ritual care s-a perpetuat din generație în generație. Mii de mașini, cu familii care aduceau capre și păsări pentru sacrificare, au ajuns astăzi la Bariyarpur, scrie The Independent. De asemenea, mii de bivoli, închiși într-un țarc cu ziduri înalte, sunt omorâți de bărbați anume aleși pentru acest obicei, o dată la cinci ani, când are loc festivalul. Anul acesta, 5.000 de bivoli au fost uciși și alții își așteaptă rândul la moarte, la festivalul din 2009 fiind sacrificate aproximativ 200.000 de animale.

Majoritatea oamenilor care participă la festivalul Gadhimai vin din India, deși această țară a interzis exportul de animale dedicate sacrificiului. Măsura, luată de guvernul indian după măcelul din 2009, a înjumătățit numărul animalelor omorâte. În timp ce organizatorii și autoritățile nepaleze apără festivalul ca pe un obicei cu tradiție, activiștii pentru apărarea drepturilor animalelor îl declară o barbarie. „Mă simt tristă și învinsă pentru că nu putem opri masacrul. Totuși, partea pozitivă este că numărul animalelor ucise a scăzut… Sperăm ca niciunul să nu mai fie omorât la următorul festival”, a declarat Shristi Singh Shrestha, activistă la Animal Welfare Network Nepal, citată de ziarul The Independent.

Semnat de

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *