miercuri , 29 noiembrie 2023

„The Masterpiece Experience” a adus muzica viitorului la Sala Palatului

by Miluta Flueras http://fb.com/miluta7

O sală inundată de valuri de lasere de toate culorile, povestea muzicii transpusă în coregrafii spectaculoase de dans, proiectate pe uriaşe ecrane LED de 32 de metri pătraţi, o orchestră de 45 de instrumentişti prezenţi fizic pe scenă şi completată de alte 275 de instrumente muzicale generate de calculator, toate acestea au făcut parte din „The Masterpiece Experience: Interstellar & Dark Knight”, o poveste despre prezentul şi viitorul omenirii, pe muzica lui Hans Zimmer şi Thomas Bergersen şi produsă de Ciprian Costin.

Luminile şi laserele au fost programate în funcţie de piesele muzicale pentru a oferi publicului o reprezentare 3D a conţinutului artistic, astfel încât fiecare spectator a simţit că face parte din „The Masterpiece Experience”.

Uyanda Bold, una dintre vocile care a impresionat pe marile scene din Statele Unite, dar şi Eru Matsumoto, considerată de criticii muzicali una dintre cele mai sensibile violonceliste, s-au aflat aseară pe scena Sălii Palatului şi au încântat publicul cu interpretările lor originale. Între invitaţii speciali s-a aflat şi Isaku Kageyama, compozitor american şi muzician, care a completat spectacolul cu notele exotice ale tobelor taiko.

Proiecţiile filmelor alb-negru despre un viitor sumbru al omenirii, marcat de războaie, schimbări climaterice catastrofale, robotizare şi inteligenţa artificială au completat mesajul transmis de muzică.

Ciprian Costin şi-a exprimat în mai multe rânduri convingerea că arta progresează prin intermediul tehnologiei, iar spectacolul de la Sala Palatului a fost dovadă concretă a acestui fapt. Orchestra clasică a fost completată de o orchestră virtuală, iar iPad-ul şi electroencefalograful au fost folosite de producătorul Ciprian Costin ca instrumente muzicale. Astfel, impactul emoţiilor trăite de producător în timpul show-ului au putut fi observate şi de spectatori în proiecţiile de pe ecrane.

O mostră de muzică a viitorului prin combinaţia dintre acustic şi electronic şi un spectacol care a impresionat prin melanjul de arte aceasta a fost „The Masterpiece Experience”.

Semnat de

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *