joi , 7 decembrie 2023

„Mecanica, o stare de artă”, de Vladimir Damian, la Galeria Elite Prof Art

VDamian

Galeria de Artă Elite Prof Art vă invită vineri, 28 martie 2014, la vernisajul expoziției „Mecanica, o stare de artă”, semnată de artistul Vladimir Damian.

Cu imaginaţie şi seriozitate, Vladimir Damian propune iubitorilor de forme şi culori cea mai recentă serie de lucrări, finalizată în această primăvară. În picturile executate în ulei, abordarea unei palete largi de subiecte semnalează interesul artistului pentru bogăţia şi diversitatea universului. De la portretul de bărbat până la trenul surprins în mişcare, Vladimir Damian redă cu ştiinţă şi expresivitate faţete ale unei lumi mai mult sau mai puţin familiare nouă, devoalând din unghiuri atent alese imagini sugestive şi adeseori simbolice. Fiecare reprezentare a pictorului funcţionează dincolo de impactul vizual ca o metaforă, privitorului oferindu-i-se, prin titluri ori comentarii, cheia „lecturii”.

„Artistul din mine a fost mereu fascinat de mecanică, de rigurozitatea științifică, de loialitatea ei, de poezia, de încăpățânarea și mai ales, de umanitatea ei. Iubesc mecanica așa cum iubesc muntele și marea, florile și copacii, răsăritul și strălucirea soarelui”, declară Vladimir Damian.

La vernisaj va vorbi Dr.Roxana Păsculescu, critic de artă,

Expoziția va rămâne deschisă până în data de 5 mai 2014.

Semnat de

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *