joi , 7 decembrie 2023

Medicamentul Fervex, retras de pe piață din cauza unei bacterii pe care o conține

fervex

Medicamentul Fervex a fost retras din farmacii, după ce producătorul francez a descoperit un lot cu încărcătură microbiană.

Producătorul medicamentului, fabrica Upsa din Franţa a grupului american Bristol-Myers Squibb, a descoperit un lot cu încărcătură microbiană, respectiv Fervex cu aromă de zmeură, pentru care a cerut retragerea de pe piaţă, ca măsură de precauţie, a spus preşedintele Agenţiei Naţionale a Medicamentului (ANM), Marius Savu, citat de mediafax.ro. Ulterior, Agenţia Europeană a Medicamentului a hotărât retragerea de la comercializare a tuturor  variantelor de Fervex granule pentru adulţi şi copii. „Datele colectate până în momentul de faţă sugerează că zahărul (sucroza) folosit în compoziţia acestor produse este sursa prezenţei microbiene. Prin urmare, datorită unor măsuri de precauţie extremă, Bristol-Myers Squibb retrage de pe piaţă aceste produse care au aceeaşi sursă de zahăr (sucroză)”, declară reprezentanții Bristol-Myers Squibb.

Bristol-Myers Squibb precizează că va continua să investigheze această problemă şi va furniza noi date de îndată ce vor fi disponibile. Reacţiile adverse care ar putea fi produse de medicamentele Fervex cu încărcătură microbiană sunt greaţă, vărsături şi diaree.

 

Semnat de

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *