duminică , 1 octombrie 2023

Melcişori cu nucă, scorţişoară şi lapte condensat

Snails

O reţetă savuroasă şi uşor de pregătit, gata să-l ademenească pe Moş Crăciun şi numai bună de pus pe masă în zilele festive! Nuca, scorţişoara şi laptele condensat sunt ingredientele obligatorii pentru acest desert delicios, cu aromă de sărbători de iarnă.

Timp de pregătire: 45 de minute

Dificultatea reţetei: uşoară

Număr porţii: 24

Ingrediente:

Pentru aluat:

600 gr faină

180 ml lapte condensat (puteți folosi lapte Maresi)

100 gr zahăr

50 gr unt

2 ouă

7 gr drojdie uscată

Pentru umplutură:

200 gr zahăr brun

100 gr unt

2 linguri scorţişoară

20gr nuci pisate

Pentru glazură/ornament:

50 gr caramel

50 gr nuci pisate

30 gr fulgi de migdale

Mod de preparare:

Amestecaţi faina cu drojdia, apoi adăugaţi ouăle bătute cu zahărul, untul topit şi laptele condensat călduţ. Frământaţi un aluat pe care îl lăsaţi la dospit cam 30 minute, până îşi dublează volumul. Întindeţi o foaie de aluat nu foarte groasă.

Într-un bol amestecaţi zahărul brun cu scorţişoară şi cu untul moale până obţineţi o pastă. Întindeţi pasta obţinută deasupra foii de aluat în strat uniform şi presaraţi nuci pisate după gust. Rulaţi strâns foaia de aluat, până obţineţi un rulou. Cu un cuţit bine ascuţit, tăiaţi ruloul în felii groase cam de două degete.

Aşezaţi melcişorii obţinuţi în tava tapetată cu hârtie de copt şi lăsaţi distanţă între ei, pentru a creşte. Puneţi tava în cuptor şi lăsaţi melcişorii până se vor rumeni uşor.

Imediat ce scoateţi rulourile din cuptor ornamentaţi-le din belşug cu caramel şi cu nucă pisată sau fulgi de migdale. Se servesc calde.

Această reţetă de melcişori cu nucă, scorţişoară şi lapte condensat Maresi îi aparţine Gabrielei Simion de la Masterchef.

Semnat de

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *