miercuri , 4 octombrie 2023

Meryl Streep: Walt Disney era sexist și antisemit

MS

Meryl Streep l-a criticat dur pe Walt Disney pentru vederile sale sexiste și antisemite, într-un discurs susținut la National Board of Review Awards.

Streep a urcat pe scenă pentru a-i îmâna Emmei Thompson premiul pentru Cea mai bună actriță pentru rolul din „Saving Mr. Banks”. Filmul dezvăluie modul în care Walt Disney a ecranizat cartea „Marry Poppins”, după ce, în primă fază, se lovise de refuzul autoarei, P.L. Travers. În discursul său, Meryl Streep a subliniat atitudinea „bigotă” față de femei a lui Walt Disney, vizibilă în strategiile companiei sale de producție, informează CBS News. „Unii dintre asociaţii acestuia au relatat că Walt Disney nu agrea femeile. Disney, care a adus bucurie, după cum ştim, în viaţa a miliarde de oameni a fost probabil rasist sau a avut anumite înclinaţii rasiste. El a format şi a susţinut un grup de lobby antisemit din industrie. Şi a fost, fără îndoială, după cum arată strategiile companiei sale, un bigot sexist”, a declarat actriţa, înainte de a-i înmâna premiul Emmei Thompson.

Meryl Streep a făcut referire la o scrisoare din 1938 a lui Walt Disney, care refuza o femeie ce dorea să participe la un program de formare în domeniul creării de desene animate. „Femeile nu au nicio contribuţie creativă în legătură cu pregătirea desenelor animate pentru proiectarea pe marele ecran, deoarece această sarcină este realizată în întregime de tineri. Din acest motiv, fetele nu sunt luate în considerare pentru şcoala de pregătire”, spunea Disney în scrisoare.

Emma Thompson a fost recompensată cu premiul pentru Cea mai bună actriță, la gala National Board of Review Awards, pentru rolul lui P.L. Travers, autoarea cărții „Mary Poppins”, în filmul „Saving Mr. Banks”, regizat de John Lee Hancock. În film, Walt Disney este interpretat de Tom Hanks.

Semnat de

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *