duminică , 20 octombrie 2019

Mierea și uleiul de cocos, tratament pentru dermatită

foto

De mai bine de zece ani am pe nas și obraji o dermatită care-și face de cap când sunt supărată, când nu dorm destul, când folosesc cosmetice nepotrivite sau când are ea chef, așa, pe nepusă masă. Da, normal că am dus-o la dermatolog, în mai multe rânduri, dar nu s-a lăsat anihilată nici cu cele mai sofisticate creme și loțiuni. Am cam învățat să trăiesc cu ea, o mai țineam sub control cu tinctură de propolis, dar acum câteva luni, când eram într-un episod acut ceva de speriat, m-am uitat pe net să văd ce spun alți oameni care au problema asta. Așa am găsit, pe un forum, tratamentul cu miere raw și ulei de cocos.

E cel mai simplu lucru din lume, și o să vă salveze dacă vă macină dermatita sau alte porcării: mască cu miere raw, adică așa cum e ea luată din stup, neprocesată termic și fără adaosuri dubioase. Și apoi, un strat subțire de ulei de cocos.

Pentru toată fața vă trebuie cam o linguriță de miere, care se diluează în palmă cu puțină apă (nu de la robinet) și se întinde peste tot, mai ales pe zonele cu probleme (dermatite, iritații, eczeme, acnee). Se lasă cel puțin trei ore și-apoi se clătește. Când pielea e încă umedă, aplicați puțin – PUȚIN DE TOT – ulei de cocos.

Eu am avut o relație de dragoste și teamă cu uleiul de cocos. Acum vreo doi-trei ani, îl foloseam în exces, de mult ce-mi plăcea, și mi-a făcut probleme, până am învățat că, în cazul lui, cantitatea e cheia. Așadar, nu vă astupați porii cu el, nu vă dați cu kilograme, ci doar așa, un bob de mazăre sau chiar mai puțin. Pe site-ul unde am citit despre acest tratament, tipul care-l descria (foarte afectat de o dermatită seboreică agresivă și extinsă) spunea că, dacă fața îți lucește după ce ai aplicat uleiul de cocos, înseamnă că ai folosit prea mult. Dar prezența lui în schema asta e crucială: mierea calmează și hrănește pielea cu enzime și ce minunății mai conține, iar pelicula fină de ulei de cocos sigilează tenul și-l hidratează ca o cremă. Plus că e antimicotic și antibacterian, deci ține la distanță paraziții ăia urâți care ne fac necazuri.

În prima lună, tratamentul cu miere se aplică – preț de trei oreo zi da și una nu. După o lună, puteți face masca doar o dată pe săptămână, dar nu uitați ca cel puțin o dată la două-trei zile să vă clătiți fața cu miere, ca și cum v-ați spăla cu un gel. Garantez că funcționează! Un singur lucru e important: să găsiți miere pură, neapărat, iar dacă e și cristalizată, e perfect, pentru că stă mai bine pe față când e solidă.

Apoi, aveți mare grijă la ce cosmetice folosiți. De multe ori, dermatita se poate agrava din cauza unei creme de față care credem că e bună pentru noi, sau a unui fond de ten ce conține substanțe iritante pentru noi. Aici v-am povestit despre cosmeticele pe care le am de când îmi fac masca cu miere, și toate împreună au dat cele mai bune rezultate.

Altfel, mierea se mai poate folosi pe față și atunci când n-avem probleme, pentru suplețea, prospețimea și tinerețea pielii.

Semnat de

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *

Navighează pana sus