sâmbătă , 2 decembrie 2023

Mircea Diaconu readuce „O noapte furtunoasă” pe scena Operei Comice pentru Copii

afis

În luna ianuarie, publicul de toate vârstele are ocazia de a viziona unul dintre cele mai îndrăgite și longevive spectacole din repertoriul Operei Comice pentru Copii, “O noapte furtunoasă”. În regia lui Mircea Diaconu, celebra piesă scrisă de I.L. Caragiale este adaptată publicului tânăr, rămânând an de an în actualitate.

„Sper ca spectacolul să placă în continuare, deși sunt ani mulți de când se joacă pe scena Operei Comice pentru Copii. Meritul pentru succesul piesei este al trupei care izbutește să mențină spectacolul la fel de proaspăt ca la premieră”, a declarat Mircea Diaconu, regizorul piesei.

Cunoscutele personaje Jupân Dumitrache, Titircă Inimă-Rea, Nae Ipingescu, Rică Venturiano, Zița și Veta, Chiriac și Spiridon,  sunt puse în valoare prin interpretarea soliștilor Operei Comice penru Copii. Conducerea muzicală îi aparține lui Ciprian Teodorașcu, iar scenografia, care construiește subtil atmosfera Bucureștiului de altă dată, poartă semnătura Vioricăi Petrovici.

„Promovarea valorilor românești este o datorie de onoare pe care ne-o asumăm cu responsabilitate și o îndeplinim cu drag. Piesa unui remarcabil dramaturg român, regizată de un mare actor român, pentru cel mai îndrăgit public român: copiii noștri – aceasta este noaptea furtunoasă și actuală pe care vă invit să o vizionați la Opera Comică pentru Copii”, a declarat Felicia Filip, managerul instituției.

Anul acesta, Opera Comică pentru Copii pregătește trei noi producții: Peter Pan (musical, premiera pe 13 februarie 2015), Flautul fermecat (operă, premiera  pe 24 aprilie) și Fetița cu chibrituri (balet, premiera pe 5 iunie). Biletele se pot achiziționa prin rețeaua bilete.ro.

Opera Comică pentru Copii este o instituție publică de cultură aflată în subordinea Consiliului General al Municipiului București. Unică în lume prin segmentul de public căruia i se adresează, Opera Comică pentru Copii a reușit până în prezent performanța de a câștiga 70 de premii naționale și internaționale la festivalurile de profil. Cu 60 de titluri de operă, operetă, musical și balet în repertoriu, instituția susține anual peste 200 de reprezentații atât la sediu, cât și în turneele naționale și internaționale pe care le desfășoară.

Semnat de

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *