joi , 30 noiembrie 2023

Misiune de salvare în Filipine: VIER PFOTEN hrănește și tratează sute de animale afectate de taifun

DRU Philippines 2013

La trei săptămâni după ce statul Filipine a fost devastat de taifunul Haiyan, mii de oameni se luptă încă pentru supraviețuire. Amploarea dezastrului este uriașă. Mii de animale de curte – principala sursă de supraviețuire pentru locuitorii zonelor rurale – au fost afectate de catastrofă. Tocmai de aceea, VIER PFOTEN a demarat o misiune menită să acorde ajutor punctual și pe termen lung, concentrând inițial resursele către animalele domestice de fermă de pe insulă.

Mai mult, veterinarii experimentați ai VIER PFOTEN sunt echipați pentru a vaccina și trata animale de companie sau animale sălbatice aflate în dificultate. Acțiunile VIER PFOTEN se desfășoară în strânsă colaborare cu autoritatea filipineză pentru situații de urgență, departamentul pentru sănătatea animalelor și Animal Relief for the Phillipines.

Operațiunea de salvare are loc pe insula Palawan, o regiune a fost grav afectată de taifun, unde ajutoarele și echipele de salvare nu au ajuns până acum. „Viețile a sute de familii din Coron si din imprejurimi au fost distruse. Din cauza situației disperate, oamenii abia reușesc să-și asigure propria hrană, cu atât mai puțin pe cea a animalelor din curte. Acțiunea noastră de salvare are un dublu impact, pentru ca salvarea animalelor inseamna un ajutor dat oamenilor”, subliniază Dr. Amir Khalil, șeful echipei de salvare VIER PFOTEN. „Un reprezentant al administrației locale ne-a spus că fiecare kilogram de hrană concentrată pentru animale le permite oamenilor să economisească un kilogram din proviziile de orez ale familiei”, a mai precizat el.

În ultimele patru zile, echipa VIER PFOTEN a distribuit 15 tone de hrană concentrată pentru 600 de familii din trei sate. Ajutorul va asigura hrana pentru 1000 de animale pentru o perioadă de cel puțin două săptămâni. Veterinarii VIER PFOTEN trateaza circa 100 de animale pe zi, majoritatea porci și câini, dar și alte animale de fermă sau animale sălbatice.

Toate activitățile sunt coordonate în colaborare cu autoritatea filipineză pentru situații de urgență, fapt ce permite echipei să organizeze transporturi regulate de alimentare cu medicamente. „Cooperarea cu autoritățile din Filipine este foarte eficientă. Ieri ne-au aprovizionat cu vaccin antirabic pentru 1000 de animale”, spune Marina Ivanova, veterinar VIER PFOTEN.

Orașele și satele care au primit deja ajutor din partea VIER PFOTEN sunt Bintuan, Coron, Malbato și San Nicolas.

Vier Pfoten în Filipine

FOUR PAWS IN PHILIPPINES
FOUR PAWS IN PHILIPPINES
FOUR PAWS IN PHILIPPINES
FOUR PAWS IN PHILIPPINES
FOUR PAWS IN PHILIPPINES
FOUR PAWS IN PHILIPPINES
FOUR PAWS IN PHILIPPINES
FOUR PAWS IN PHILIPPINES
FOUR PAWS IN PHILIPPINES
FOUR PAWS IN PHILIPPINES
FOUR PAWS IN PHILIPPINES
FOUR PAWS IN PHILIPPINES

Foto: Mihai Vasile/VIER PFOTEN

Semnat de

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *