miercuri , 4 octombrie 2023

„Misterele Greciei Antice”, cea de-a doua expoziţie History Hackers în Bucureşti

Misterele greciei antice

Proiectul History Hackers continuă seria expoziţiilor interactive cu o nouă ediţie organizată toamna aceasta în Bucureşti. Aceasta va fi dedicată Misterelor Greciei Antice” şi se va deschide pe 10 octombrie, la Biblioteca Naţională a României, putând fi vizitată până la data de 29 decembrie.

După succesul primei expoziţii intitulate „Secretele Egiptului Antic”, care a fost vizitată de zeci de mii de copii din Bucureşti şi din ţară, fiind organizată succesiv în Cluj-Napoca, Iaşi și Timişoara, proiectul History Hackers revine cu o nouă ediţie. Este rândul Greciei Antice să fie explorată într-un decor spectaculos, ce le va permite celor mici să descopere într-o manieră ludică, dar educativă, o parte din specificul acestei perioade. „Misterele Greciei Antice” continuă astfel periplul cronologic prin istoria civilizaţiilor antice, marcând o altă perioadă importantă a existenţei omenirii. Expoziţia va include prezentări şi explicaţii ale momentelor, personajelor şi obiceiurilor esenţiale ale epocii, îmbinând faptele istorice redate pe înţelesul copiilor, cu elemente de butaforie, dar şi ateliere interactive cu scop educaţional: de la butaforii reprezentând Calul Troian, Acropolele, Labirintul Minoic, cariatide, atlanţi sau teatre greceşti, până la ateliere de scriere sau experimente ştiinţifice, toate vor încerca să explice istoria pe înţelesul copiilor.

De unde puteți cumpăra bilete

Expoziţia „Misterele Greciei Antice” se va desfăşura în perioada 10 octombrie – 29 decembrie 2015, la parterul Bibliotecii Naţionale a României, pe Bulevardul Unirii Nr. 22. Accesul la expoziţie va include vizitarea sălilor precum şi participarea la atelierele interactive şi va costa 25 de lei pentru copii, respectiv 35 de lei pentru adulţi. Biletele vor putea fi achiziţionate în curând, de pe www.eventim.ro, sau chiar de la intrarea în expoziţie, începând cu data de 10 octombrie. Pentru familii sau grupuri mai mari vor exista pachete speciale, detalii urmând a fi comunicate până la data de începere a expoziţiei. Pentru rezervarea pachetelor şi programarea vizitelor de grup, cei interesaţi pot suna la acelaşi număr de telefon disponibil şi anul trecut pentru expoziţia din Bucureşti, respectiv: 0725040515, de luni până vineri, între orele 10:00-18:00.

Această expoziţie este cea de-a doua ediţie a proiectului History Hackers – un concept original Emagic, fiind realizată cu participarea Mihaelei Marcu, Asistent Universitar Doctor la Universitatea Bucureşti, sub îngrijirea tinerilor arhitecţi Roberta Rotaru şi Doru Boeriu.

Semnat de

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *