duminică , 16 mai 2021

Namaste, ficatule!

foto

Nu mai fusesem de multă vreme la Muzeul Satului, așa că invitația la un eveniment care avea loc acolo, în aer liber, nu mi-a picat deloc rău. Doar că în ziua aceea eram așa de obosită și îmi era atât de cald, încât pentru o fracțiune de secundă mi-am dorit să îmi fi notat greșit și să fie vorba de 16 iulie, nu iunie. Nu notasem deloc greșit, era foarte corect, așa că am mai tras o porție de transpirație în două mijloace de transport în comun, visând la răcoarea de la muzeu.

Poate nu știați, dar săptămâna trecută a avut loc acolo un Festival al culturii indiene – „Namaste”, care din câte știu nu este la prima ediție (e la a noua, am citit acum în comunicatul de presă). Păcat că anul acesta nu a fost suficient mediatizat, dar acesta este un subiect pe care nu am nicio intenție să îl dezvolt.

Despre cultura indiană nu știu decât ce am apucat să văd prin filme, în copilărie, când erau la mare modă. Știu că le au cu dansatul și cântatul, știu că se îmbracă foarte colorat (și asta îmi place la nebunie) și mai știu că mâncărurile lor se prepară cu poate cele mai spectaculoase condimente. Ceea ce, de asemenea, ador. Ah, da, și mai știu că foarte multe vedete de la noi s-au îndrăgostit – în exoticele și excentricele lor vacanțe – de țara aceasta a contrastelor. În special Iulia Vântur. Dar ea nu de țara, ci de tipul ăla care contrastează cu ea. Eu m-am îndrăgostit, cu mult înaintea lor, mai mult de nevoie decât de voie, de Liv 52, un hepatoprotector al firmei Himalaya. Și bine că mi-am amintit, să mă duc să-mi înghit comprimatul de seară. Că trebuie luate două pe zi.

Gata.

Nu știu dacă yoga sau Pilates s-au născut în India, dar presupun că da. Aș fi putut căuta cu ajutorul Sfântului Google, să mă dau mare atotștiutoare, dar mi-e cam lene. Și nu numai în acest moment, ci cam în general, în felurite împrejurări. Păi, dacă mie îmi e lene să mă documentez, de practicat nici vorbă! Fetele-drăguțele de la Galeriu & Partners Public Relations, care m-au invitat la eveniment, m-au îmbiat cu o ședință de Pilates în aer liber, sub îndrumarea Cosminei Grigore (tipa arată bine rău!), însă am ales doar aerul liber și calitatea privilegiată de spectator profund pasiv. Și grozăvia aia de limonadă cu ghimbir pe care ne-au servit-o.

foto

Scopul orei de Pilates a fost acela de a oferi participantelor prilejul de a testa produsele gamei de accesorii de wellness Ayurvida ale companiei Prisum International Trading. Sunt sigură că fetele, colegele mele, le-au apreciat în cunoștință de cauză, că doar le-am auzit de-a lungul anilor că se mai duc la sală să facă Pilates… Numai eu, cam comodă din fire, prefer poziția pilones. 🙃 Mai cred că și printre voi sunt destule interesate de aceste tehnici de concentrare, control și relaxare (na, că până la urmă tot a trebuit să dau search, să aflu și eu ce-i cu Pilates ăsta), așa că ce vă pot oferi eu sunt niscaiva informații despre aceste produse.

Dragilor, astea care căutați armonia dintre minte și trup (la mine în veci n-o să fie pace între ele!), vedeți că găsiți o grămadă de chestii drăguțe și mai ales folositoare pentru voi: covorașe, genți pentru covorașe, perne cilindru, rectangulare, zafu sau zabuton (vedeți că astea sunt mișto, pentru că sunt umplute cu ingrediente naturale – bumbac și coji de hrișcă și sunt decorate cu broderii indiene), saltele shakti (să mă îmbogățească Shiva & Vishnu & Krishna dacă știu ce-s astea) sau irigatoare nazale. Am primit și eu unul din ăsta cadou și am crezut că e Lampa lui Aladin. Mă jur că habar nu am avut că există irigatoare și pentru găurile din nas… Probabil că o să-l folosesc la iarnă, la vreo răceală țeapănă. Până atunci stă în bibliotecă, la vedere, să mă întrebe fraierii de musafiri ce e și să mă dau eu deșteaptă când le explic că trebuie să tragă din ea pe nas soluție salină. Aha…

Am stat cumințică până la finalul orei de Pilates, făcând yoga cu privirea după mișcările colegelor mele. Așa am avut ocazia să aflu că orice practicant are datoria, la sfârșitul orei, să le mulțumească tuturor organelor care au participat la acest exercițiu de armonie: inimă, ficat, rinichi, chiar și uter…

Eu însă îi mulțumesc mai cu seamă lui Liv 52 pentru că îmi protejează ficatul, iar el mie că nu l-am supus la vreun efort. Namaste! Ceea ce se traduce în „Mă închin în fața ta”.

***

Citiți-o pe Laura Bogaciu și pe blogul ei!

Semnat de

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *

Navighează pana sus