duminică , 24 septembrie 2023

„Neguțătoarea din Veneția”, o premieră inedită la Teatrul Masca

Masca

Teatrul Masca vă invită în acest weekend la „Neguţătoarea din Veneţia”, un spectacol de commedia dell’ arte pus în scenă de Michele Modesto Casarin, inspirat din povestea „Gianetto”, de Ser Giovanni Fiorentino, şi din piesa „Neguţătorul din Veneţia”, de W. Shakespeare.

Avanpremiera va avea loc sâmbătă, 1 februarie iar premiera duminică, 2 februarie, ora 19.00.  „Poetica nemuritoare a lui Shakespeare dintr-una din cele mai complexe piese ale lui și mecanismele inconfundabile din commedia dell arte – costumele, măștile, jocurile bazate pe confuzii de limbaj și situație, fascinantele lazzi, ritmul – oferă șansa unei interpretări cu totul noi. Neguțătoarea din Veneția reprezintă o poveste inedită despre inteligența și viclenia feminină și despre cum femeile pot ieși învingătoare într-o lume a bărbaților”, declară Mihai Mîlaimare, Directorul Teatrului Masca.

Spectacolul este o îmbinare de comedie cu tragism uman, iar spectatorii vor fi purtați într-o călătorie complexă, de la dragoste la ură și vinovație.
Monologurile conțin adevăruri valabile chiar și astăzi, adevăruri despre modul în care sunt tratați ,,cei diferiți” și cum acest tratament este începutul tuturor formelor de persecuție.

Detalii pe www.masca.ro.

Semnat de

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *