sâmbătă , 2 decembrie 2023

„N’oubliez jamais”: Joe Cocker, concert de neuitat la Sala Palatului – GALERIE FOTO ȘI VIDEO

Joe1

Peste 4000 de oameni s-au adunat, duminică seara, să-l vadă și să-l asculte live pe Joe Cocker, la Sala Palatului, într-un concert cu adevărat memorabil. Carismaticul artist a revenit la Bucureşti după o pauză de aproape 20 de ani, oferindu-le românilor un spectacol electrizant.

Concertul lui Joe Cocker a făcut parte din turneul de promovare a noului său album, „Fire It Up”, așa încât publicul a făcut cunoștință cu cele mai noi piese ale sale, dar a avut șansa sa asculte și hituri mai vechi, care l-au transformat pe artist într-o legendă a muzicii mondiale. Cântăreţul şi-a făcut apariţia în sala arhiplină, salutându-i pe români imediat după ce a interpretat prima piesă: „Bucureşti, bună seara”, fapt ce a stârnit aplauzele spectatorilor.

Cu o energie contagioasă, artistul i-a determinat să se ridice în picioare până şi pe cei mai serioşi dintre spectatori. Aceştia au cântat şi au dansat alături de star, mai ales atunci când a interpretat piesa „Unchain My Heart”. Cel mai gustat moment al serii a fost cel în care artistul a cântat celebra melodie „You Can Leave Your Hat On”, ce le-a făcut pe solistele din backing vocals să se dezlănţuie, acestea mişcându-se lasciv, stârnind fluierături şi aplauze frenetice din partea publicului.

Un moment emoționant a fost cel în care Cocker a interpretat melodia „You Are So Beautiful”, iar „Fire It Up” și „N’oubliez Jamais” au fost de asemenea foarte savurate de spectatori, la un moment dat, toată sala fiind în picioare, dansând şi aplaudându-l pe inegalabilul britanic. Acesta a comunicat cu publicul, i-a prezentat pe membrii trupei sale şi a menționat că „este minunat să se afle din nou în România”. În apropierea orei 22.00, aplauzele furtunoase ale publicului l-au chemat pe maestru la un bis inevitabil.

 „Maestre Joe Cocker, te aşteptam oricând cu drag în România!”

La concert a participat şi cel care e denumit de către fani „Joe Cocker al României” – Mihai Napu, solist vocal şi chitarist ce şi-a căpătat acest renume datorită interpretării perfecte, foarte apropiate de original a pieselor lui Joe Cocker. „Doresc să adresez mulţumiri acestei legende vii – Joe Cocker, idol ce şi-a pus amprenta şi asupra carierei mele muzicale. Mulţumesc celor ce l-au însoţit pe scenă, adevăraţi artişti şi nu în ultimul rând celor ce au făcut posibilă reprezentaţia superbă de duminică.  După primul concert în România susţinut pe stadionul Lia Manoliu, concert care m-a fascinat, acum, la Sala Palatului, a fost cu adevărat divin. Eu cânt multe din piesele lui Joe Cocker, dar aseară, la concertul maestrului, am simţit esenţa cântecelor ce ajung de la interpret la public cu maxim profesionalism. Când cânt un cover, anumiţi oameni mă întreabă de ce imit originalul… Iar eu le răspund simplu: Pentru că pot! Aş fi un inconştient să nu cânt piesa aproape ca originalul. Ar dispărea toată transmisia piesei. Maestre Joe Cocker, te aşteptam oricând cu drag în România!” a spus Mihai Napu.

Cu timbrul său unic, prezența scenică inegalabilă şi gesticulaţia deja celebră, Joe Cocker a demonstrat că, deşi se apropie de vârsta de 70 de ani, mai are multe de spus în industria muzicală mondială.

Concertul „JOE COCKER” a avut loc pe 4 August 2013 la Sala Palatului din Bucureşti şi a fost un eveniment organizat de Project Events în colaborare cu Marshall Arts.

Concert Joe Cocker

Foto: Bogdan Coticopol, Alin Crăciun

Semnat de

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *