duminică , 16 mai 2021

Nu s-a crezut niciodată frumoasă: Audrey Hepburn spunea că „are nasul și picioarele prea mari și sânii prea mici”

MAIN A

Audrey Hepburn nu s-a considerat niciodată frumoasă, dezvăluie fiul cel mic al legendarei actrițe, care va lansa curând o nouă carte, Audrey in Rome.

Luca Dotti a povestit, pentru Vanity Fair, câteva lucruri intime despre mama sa, în contextul în care se pregătește să lanseze o nouă carte, ce va include în jur de 200 de fotografii cu actrița, realizate la Roma.

Dotti a declarat că mama lui se considera „un bun amestec de defecte” și nu înțelegea de ce oamenii o vedeau drept o femeie frumoasă. „Credea că are nasul și piciorele mari, că e prea slabă și că are sânii prea mici. Se uita în oglindă și spunea: Nu înțeleg de ce oamenii mă văd frumoasă”, mărturisește fiul lui Hepburn. Dar Luca Dotti, care este fiul lui Audrey din cea de-a doua căsătorie, cu psihiatrul italian Andrea Dotti, spune că mama sa era „perfectă”. „Chiar și în aceste instantanee candide era întotdeauna ea însăși – perfectă”, spune Dotti despre cele câteva mii de fotografii tip paparazzi, realizate în perioada când Audrey trăia la Roma, după ce s-a căsătorit cu Andrea. „Nu trăia o viață izolată, închisă între patru pereți; se plimba peste tot și toți o cunoșteau. Era parte din oraș, majoritatea fotografiilor sunt făcute pe stradă”, explică Luca.

Fiul actriței a comentat și stilul vestimentar al acesteia, spunând că ochelarii mari și eșarfele erau nelipsite din garderoba ei. „Avea, ca orice femeie, în jur de 30 sau 40 de astfel de accesorii. Erau o bună modalitate de a ieși în lume fără să fie recunoscută; câteodată își putea face cumpărăturile fără să aibă mulțimi de oameni în spate”, spune Dotti.

„Era fericită că îmbătrânea”

În ce privește felul în care se raporta la trecerea timpului, fiul lui Audrey Hepburn dezvăluie că aceasta nu se temea de bătrânețe, ci dimpotrivă. „Era mereu surprinsă de artificiile la care femeile apelau pentru a arăta mai tinere. De fapt, era fericită că îmbătrânea, pentru că asta însemna că avea mai mult timp pentru ea însăși, pentru familia ei și se putea îndepărta de frenezia tinereții și a frumuseții de la Hollywood. Singurul regret pe care îl avem este că nu și-a cunoscut nepoții. Pentru că ar fi fost o bunică extraordinară – le-ar fi făcut prăjituri, ar fi avut grijă de ei și le-ar fi spus povești”, crede fiul cel mic al artistei.

Întrebat cum își amintește de mama sa, Luca Dotti a răspuns că anumite miresme îi trezesc amintirea acesteia. „Prin parfumuri, prin senzațiile subtile ale unui miros. Glumeam mult împreună pe seama faptului că amândoi avem un simț olfactiv dezvoltat. Așa că sunt anumite miresme – o anumită prăjitură sau o floare – lucruri de genul ăsta. Nu le resimt atât de mult la nivel fizic, dar sunt foarte puternice. Și, în fiecare primăvară, mai ales aici, la Roma, există parfumul acesta de floare de portocal în aer. Vine primăvara, era anotimpul ei favorit. Mă face să mă gândesc la ea”, a încheiat Luca Dotti.

Audrey Hepburn a murit în 1993, la vârsta de 63 de ani. La 20 de ani de la moartea sa, revista Vanity Fair i-a așezat chipul pe copertă și prezintă acest material exclusiv cu Luca Dotti, ca un omagiu adus vedetei din Breakfast at Tiffany’s.

Cartea Audrey in Rome va fi lansată pe data de 16 aprilie și va fi disponibilă pe Amazon.com.

Audrey

Audrey Hepburn și Luca Dotti
Audrey Hepburn și Luca Dotti
Luca Dotti
Luca Dotti
Audrey Hepburn
Audrey Hepburn
Coperta cărții „Audrey in Rome”
Coperta cărții „Audrey in Rome”

Foto: Daily Mail

***

V-a plăcut acest articol? Abonați-vă LaRevista.ro și la pagina noastră de Facebook!

Semnat de

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *

Navighează pana sus