marți , 7 iulie 2020

Nuami Dinescu: „Bărbatul ideal există, dar nu e al meu”

Dar femeile ce greşeli crezi că fac în relaţie cu ei? 

Nu ştiu… Suntem toate pline de slăbiciuni, şi cel mai rău e că ne îndrăgostim de cine nu trebuie, cel mai adesea. Şi, când ne trezim şi începem să corectăm, e jale. Dar, uneori, avem timp…

Tu crezi în suflete-pereche, crezi că îţi poţi găsi, cum se spune, jumătatea lângă care să trăieşti pentru totdeauna, fără să te plictiseşti, fără să-ţi scoţi ochii, fără să trădezi şi să abandonezi…?

Da, eu cred. Ţi-am mai zis, chiar ştiu astfel de cupluri care nu se mint, nu se înşală, nu se trădează, nu se plictisesc, care fac totul împreună… Sigur, nu e lapte şi miere într-o relaţie de 20, 30 de ani dar contează foarte mult educaţia, familia, aspiraţiile, generozitatea, puterea, sacrificiul şi, înainte de toate, credinţa în Dumnezeu şi în valorile pe care le-am moştenit în casă.

Dar tu, crezi că-ți vei găsi jumătatea?

Nu ştiu şi, sinceră să fiu, eu nu mai caut nimic, demult. Am găsit, am pierdut, iar am găsit, iar am pierdut… Și, poate ţi-am mai spus, eu am aruncat pisică moartă în ogradă la Ăl de Sus, adică, știi, Doamne, eu nu mai vreau mare lucru, mai mult decât zicea Octavian Goga într-o poezie, „Doamne, orânduie-mi cărarea!”. În traducere înseamnă că atunci când cauţi ceva cu încrâncenare, dai greş. Mă străduiesc să fac lucrurile să fie în regulă, corecte, cinstite, faţă de mine şi de restul… Que sara, sara!

Ce ar trebui să se întâmple acum în viaţa ta, ca să spui că e aşa cum ţi-o doreşti?

Cred că ar fi prea multe ca să le înşir. Viaţa mea e OK acum, e loc şi de mai bine, e adevărat… Dacă sunt menite să vină, vor veni, dacă nu… Mă mulţumesc cu atât. E mare lucru să realizezi că viaţa ta se scurge domol, fără încercări mari şi fără cumpene, şi că în fiecare seară eşti bucuros că eşti aşa, liniştit, cu ai tăi. Da, am nişte ambiţii mici, mici, mici… Tânjesc după o casă mai mare şi o curte unde să-mi o încapă animalele, nişte tei, nişte flori şi un leagăn…

Nuami Dinescu este autoarea cărții „Eu nu sunt Tanța”, lansată în luna decembrie a anului trecut, la editura Cartea de Suflet. Volumul poate fi găsit în librăria Mihai Eminescu din București, în librăriile Alexandria – în țară, librăriile CLB – în București și în țară și online pe elefant.ro și libris.ro. De asemenea, ea poate fi comandată, cu autograf, direct la adresa carteadesuflet@gmail.com.

Și mai simplu, cartea poate fi comandată prin SMS, la nr. 7555 (tarif 6 euro+TVA).

Nuami Dinescu

„Eu nu sunt Tanța”, cartea lui Nuami Dinescu
„Eu nu sunt Tanța”, cartea lui Nuami Dinescu

Fotografii: Florin Ghioca; arhiva proprie a actriței Nuami Dinescu

Semnat de

Un comentariu

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *

Navighează pana sus