miercuri , 4 octombrie 2023

Nuami Dinescu, gazda emisiunii „Dreptul la fericire”, la Happy Channel

Nuamifoto

Nuami Dinescu s-a întors în televiziune, de data asta la Happy Channel, cu un proiect pe care și l-a dorit mult, o emisiune departe de zona tabloidă, despre și pentru oameni obișnuiți.

În fiecare zi de luni până joi, de la ora 20.00, cunoscuta actriță moderează emisiunea „Dreptul la fericire”. „Îndrăznesc să spun că e prima dată când îmi doresc ceva şi se şi întâmplă. Am citit într-o dimineaţă despre cum se rebranduiește Euforia TV şi devine Happy Channel şi se prezenta, aşa, în linii mari, un proiect militant, curajos şi curat, care se cheamă Dreptul la fericire. A fost un gând care a trecut în fugă prin mintea mea şi mi-am spus că ar fi fost tare frumos să lucrez şi eu la proiectul ăsta. M-am simţit ca un copil care tânjeşte să se ducă şi el la olimpiadă, la competiţii… A trecut vremea şi am uitat. Şi într-o zi primesc un telefon, merg la o întâlnire şi să cad de pe scaun, nu alta… Exact despre proiectul Dreptul la fericire era vorba! Niciodată, dar niciodată nu mi s-a întâmplat aşa ceva. Ascultam poveştile despre fetele din casă, despre proiect, eram mică, lipită de spătarul scaunului şi am zis da, ce frumos, sigur, vreau… Aşa a început”, ne-a declarat Nuami Dinescu.

Actrița spune că a avut mari emoții la prima întâlnire cu participantele la „Dreptul la fericire”. „La prima emisiune, prima mea întâlnire cu fetele, aveam nişte emoţii uriaşe. Şi acum am, mereu, în fiecare dimineaţă, dar sunt mană în mână cu speranţă şi cu o bucurie pe care nu o mai ţin în frâu. Mă bucur din toată inima de dimineţile în care ies din casa mea, mă urc în maşină şi mă duc în cealalata casa a mea şi a lor, Casa fericirii”, a adăugat Nuami.

Casa fericirii

Casa fericirii este un loc concret, în apropierea Bucureştiului, o vilă cochetă, unde sunt filmate permanent progresele a cinci femei, cu o soartă aparte, care locuiesc aici, şi de la care toate reprezentantele sexului frumos pot trage învăţăminte. Cele cinci au suferit traume greu de imaginat, iar recent, la o întâlnire cu presa, au povestit cu sinceritate ce li s-a întâmplat şi ce evoluţie au avut de la intrarea în casă.
Una dintre cele cinci doamne care se luptă pentru dreptul lor la fericire lucrează la Antena 3. A avut cancer limfatic cu metastaze. Astăzi, este sănătoasă şi veselă şi spune că în Casa fericirii a învăţat de ce s-a îmbolnăvit. „M-am îmbolnăvit pentru că munceam de dimineaţă până seară, doar că să-mi plătesc ratele la banca. Uitasem să trăiesc”, a spus Andreea.

Ruxandra Ion: „Încep o nouă viață, la 60 de ani”

Ruxandra Ion, consultant pe zona de conținut la Happy Channel, a vorbit despre televiziune, așa cum își dorește ea s-o practice, „împotriva trendului”. „În 2016 împlinesc 60 de ani și sunt extrem de fericită că traiesc această zi. De doi ani visez să fac un canal de televiziune după gustul meu, împotriva trend-ului. Chiar cred că în țara asta există oameni care au nevoie de o emisiune cum este Dreptul la fericire, chiar cred că românul primește ceea ce-i dai, n-am considerat vreodată în viața mea ca telespectatorul român este în zona de subcultură. El merită respect. Și am decis să risc. Dar nu risc banii mei, pentru că nu e televiziunea mea, am fost primită cu drag și bucurie într-un trust de la care nu m-așteptam să accepte să facă un astfel de canal, nu m-așteptam să-mi propună să fac asta. Astfel, încep o nouă viață, la 60 de ani, odată cu inaugurarea acestei televiziuni. Happy Channel este o televiziune curată, care merge contra curentului, dar cu care multă lume se poate identifica, și are trei ambasadori, Carmen Tănase, Anca Țurcașiu și fiica mea de suflet, Cristina Ciobănașu. Aveam nevoie de reprezentante ale acestui post, care să acopere toată plaja de vârstă, și de femei curate, care să nu fi fost amestecate prin scandaluri, de femei care să înțeleagă că toți avem dreptul la fericire, că e un drept pe care ni-l putem câștiga și că asta se poate face și prin intermediul unui canal de televiziune”, a spus Ruxandra Ion.

Cine sunt femeile care au „Dreptul la fericire”

Poveștile de viață ale celor cinci femei sunt extrem de emoționante. Dar deja ele fac progrese remarcabile, cu ajutorul psihoterapeutului emisiunii. Georgiana Radu are 26 de ani, este din Lugoj, a fost bătută cu bestialitate timp de 22 de ore de iubitul ei de la acea vreme. A avut traume extrem de grave, a fost internată în spital. Daniela Băloi, în vârstă de 33 de ani, din Bumbesti – Gorj, a fost complet arsă pe față, dupa ce o explozie a sobei din casa in care locuia a mutilat-o complet. Andreea Sumanu (31 ani, din Chiajna – Ilfov), jurnalist de profesie, a fost diagnosticată cu tumori grave, diagnostic în urma căruia medicii nu îi dădeau speranțe de viață. Mirela Popa (55 de ani, din Bucuresti) a trecut printr-un dublu transplant (rinichi și ficat). Și Ana Maria Micu (18 de ani, din Bistrița Nasaud, locuind de opt ani în Belgia) vine cu o poveste dramatică de viață: după multe greutăți și lovituri pe care le-a primit din partea familiei, respectiv divorțul părinților, scandaluri în familie, alcoolism, Ana s-a mutat în Belgia de cand avea 10 ani. Spre deosebire de marea majoritate, ea își dorește cu disperare să se întoarcă acasă, iar tatăl nu o primește.
Progresele celor cinci femei pot fi urmarite zilnic, de la ora 20.00, pe Happy Channel.
Audiențe: De la lansarea care a avut loc pe 7 martie, Happy Channel a înregistrat o creștere de 20% in Prime-Time, interval orar în care se difuzează și „Dreptul la fericire”.
„Dreptul la fericire” este un format original, primul de acest gen din România, o idee care aparține Ruxandrei Ion, consilier pe zona de conținut Happy Channel, și producătorului Simona Macovei. Structura de difuzare a producției presupune o emisie de luni pană joi, transmisă de la ora 20.00, la 21.00.

Semnat de

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *