vineri , 8 decembrie 2023

Nuci, alune și migdale pentru un corp frumos și sănătos

Gonuts

Consumul de nuci, alune și migdale reduce riscul apariției cancerului și al bolilor cardiovasculare și ne ajută să ne menținem o siluetă armonioasă, arată un nou studiu, publicat în New England Journal of Medicine.

Ani la rând, medicii au recomandat evitarea consumului de nuci, din cauza conținutului lor ridicat în grăsimi, însă numeroase studii au demonstrat eficacitatea lor în lupta împotriva cancerului și a bolilor cardiovasculare. Astfel, nucile (de diverse tipuri), migdalele și alunele sunt recunoscute astăzi drept alimente sănătoase, ele fiind apreciate tocmai pentru aportul lor de grăsimi benefice organismului. Riscul de infarct, cancer de colon și diabet de tip 2 scade astfel semnificativ la persoanele care consumă frecvent astfel de alimente.

Analiza publicată în New England Journal of Medicine se bazează pe informații adunate, pe parcursul a peste 20 de ani, de asistente medicale și alți angajați din sistemul de sănătate american. Peste 76.000 de femei și 42.000 de bărbați au răspuns, în acest scop, la o serie de chestionare referitoare la obiceiurile lor alimentare. Pe lângă concluziile legate de starea lor de sănătate, medicii au remarcat și faptul că pacienții care consumau în mod regulat nuci, migdale și alune aveau o siluetă echilibrată. Motivul este că aceste fructe oleaginoase sunt sățioase, un pumn de migdale reprezentând o gustare ideală. Ele acționează benefic și asupra pielii și părului, menținându-le suple și strălucitoare. Important este să fie consumate în stare crudă, neprăjite și nesărate.

Semnat de

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *