marți , 5 decembrie 2023

O ajutăm pe Oana să nu stea la rând la viață!

Wanna

Vă aduceți aminte de interviul cu Ethan Hawke? Niciodată n-aș fi avut parte de un asemenea festin editorial, și deci nici voi nu l-ați fi citit, dacă n-aș fi cunoscut-o pe Oana Livadariu. Om de PR și comunicare al Asociației OvidiuRo, condusă de Leslie Hawke, ea a fost cea care mi-a intermediat interviul cu actorul de la Hollywood. Cu ea mai colaborasem înainte, și-am colaborat și după aceea, în cele mai frumoase parteneriate media pe care le-am avut până acum. Însă, în ultimele luni, am pierdut legătura. Eu am plecat din țară pentru o perioadă lungă, iar Oana a dispărut. Abia astăzi am aflat de ce: după ce a fost operată, în 2011, de o tumoră pe creier, se confruntă acum cu a doua recidivă, într-o formă și mai agresivă. Are mare, mare nevoie de ajutorul nostru: salvarea ei înseamnă 100.000 de euro.

Simona Tache povestește, pe blogul ei, că problemele Oanei au început în 2011, când i s-a descoperit o tumoră pe creier. A fost operată în acel an, la Spitalul „Bagdasar-Arseni”, iar apoi a făcut radioterapie la o clinică din Berlin. Timp de trei ani și jumătate a avut liniștea că necazul ei a luat sfârșit. Vara trecută, o serie de simptome au trimis-o de urgență la un RMN, care a arătat recidivă. Oana a început un tratament cu citostatice și a sperat că, de data asta, se va face bine. Dar, acum două luni, a avut o nouă recidivă, în plin tratament, și-a pierdut cunoștința și a ajuns iar la spital. Acum, starea ei e stabilă, însă lucrurile pot scăpa oricând de sub control, atâta vreme cât tumora e încă acolo și continuă să se dezvolte.

Bilet Externare

Screen-Shot-2014-10-07

Foto: simonatache.ro

Oana, care are 34 de ani, nu poate fi operată în România, pentru că tumora nu mai e compactă, ci e formată dintr-o mulțime de celule dispersate, infiltrate printre cele sănătoase. Iar în țara noastră nu există tehnica necesară care să le elimine. Dar, în Canada, la Montreal Neurological Institute and Hospital, există o tehnică specială de operație, fluorescence-guided resection of brain tumors, prin care tumora este îndepărtată cu ajutorul unei substanțe fluorescente ce delimitează vizual zonele afectate. Un medic de la spitalul canadian a examinat dosarul Oanei și i-a spus că o poate opera.

Intervenția este estimată la 100.000 de euro.

Mie mi-e imposibil să înțeleg cum oamenii pot muri pentru că nu au destui bani să trăiască. Cum viața cuiva poate depinde de o sumă de bani, pe care, dacă nu o plătește, nu își primește șansa la vindecare. Dacă aș fi doctoriță, aș prefera să fiu o sărăntoacă, să umblu cu pantofii rupți și să am bani doar cât să subzist, dacă așa i-aș putea opera gratuit pe toți copiii bolnavi care se sting din prea multă sărăcie, pe toți bătrânii amărâți, pe toate fetele de 34 de ani care ar depinde de mine. N-aș putea niciodată să mă uit în ochii lor și să le spun că nu-i pot salva până nu trec pe la casierie. Nu i-aș putea lăsa să stea la rând la viață. Dar lucrurile așa funcționează în lumea asta, iar deocamdată, alta n-avem, așa că nu ne rămâne decât o singură variantă: să facem NOI tot ce putem ca să-i salvăm.

Vă rog, ajutați-o și voi pe Oana, cu orice sumă de care vă puteți lipsi! Până în prezent, s-au adunat în jur de 26.000 de euro, deci mai e „puțin” până la 100.000.

Acestea sunt conturile Oanei:

Oana Livadariu:
Raiffeisen Bank (cod SWIFT RZBRROBU), sucursala Victoriei
LEI – RO34 RZBR 0000 0600 0834 2460
EURO – RO05 RZBR 0000 0600 1532 2908
CONT PAY-PAL: dearwanna@yahoo.com

Pe Facebook, prietenii Oanei au creat o pagină a campaniei de strângere de fonduri pentru operație. Se cheamă „Pitici pe creier” și o găsiți AICI.

Vă mulțumesc!

Semnat de

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *