sâmbătă , 19 septembrie 2020

O călătorie de neuitat prin Bucureştiul interbelic, cu Spirit Brass Ensemble

spirit-brass-ensemble

Spirit Brass Ensemble vă invită joi, 8 aprilie (ora 19.00), la Sala Radio, la o călătorie cu două popasuri: prima oprire este dedicată muzicii româneşti tradiţionale, de la Ciocârlia” la „Balada” lui Ciprian Porumbescu, iar cea de-a doua vă va purta în atmosfera plină de farmec a muzicii interbelice, toate reunite într-un inedit recital cu partituri interpretate în sonoritatea specifică a alămurilor.

Condus de dirijorul Mihai Ceascai, șef de partidă tubă în cadrul Orchestrei Naționale Radio, Spirit Brass Ensemble – alcătuit din membri ai Orchestrelor Radio – vă propune o frumoasă combinaţie sonoră, în care instrumentele de suflat din alamă sunt singurele folosite, uneori cu intervenţia celor de percuţie. Spirit Brass Ensemble a concertat în Bucureşti și în numeroase orașe ale țării și are un repertoriu variat, de la muzică barocă și renascentistă la muzică de film; de la pagini din repertoriul simfonic clasic-romantic la melodii tradiționale și de la colinde, la muzica din perioada interbelică. Ansamblul își propune promovarea unui repertoriu de tip brass choir sau brass band, mai puțin cunoscut în România, dar care are o mare popularitate în Europa și Statele Unite.

„Hai să-ţi arăt Bucureştiul noaptea…”

Sugestiv intitulat „Pagini din albumul bunicilor”, recitalul dăruit melomanilor de Spirit Brass Ensemble va cuprinde partituri tradiţionale româneşti (populare sau culte), ca „Ciocârlia”, „Balada” lui Ciprian Porumbescu – interpretată cu solo de tubă de Daniel Mureşan – o premieră absolută în această versiune instrumentală, „Dans ţărănesc” – Constantin Dimitrescu la solo trombon – Alexandru Moraru, „Căluşul” ş.a. Alături de aceste frumoase lucrări, pagini celebre ale muzicii interbelice, precum „Hai să-ţi arăt Bucureştiul noaptea…” vor putea fi ascultate la Sala Radio în recitalul din 18 aprilie.

Pentru alte informaţii legate de stagiunea 2012-2013 a Orchestrelor şi Corurilor Radio, consultaţi site-ul orchestreradio.ro sau orchestreradio.com.  

Biletele sunt disponibile pe www.bilete.ro, în oficiile Poştei Române semnalizate Bilete.ro şi la Casa de bilete a Sălii Radio.

 Foto: laurentiupintoi.wordpress.com

Semnat de

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *

Navighează pana sus