miercuri , 29 noiembrie 2023

O carte de colorat pentru adulți, în topul vânzărilor pe Amazon

Johanna BasfordJohanna Basford; fotografie: The Guardian

Cel mai vândut titlu pe site-ul Amazon, în acest moment, nu este Go Set A Watchman, noul roman al scriitoarei Harper Lee, nici seria Song of Ice and Fire, a lui George Martin, ci o carte de colorat pentru adulți. Desenatoarea de origine scoțiană Johanna Basford ocupă primul loc în clasamentul vânzărilor, cu volumele sale pentru colorat dedicate adulților.

Desenele lui Basford, adunate sub titlul Secret Garden, s-au vândut până acum în peste 1.400.000 de exemplare în lumea întreagă, iar următoarea carte, recent lansată și intitulată Enchanted Forest, a fost vândută în aproximativ 226.00 de exemplare, notează The Guardian. „Știam că aceste cărți vor fi frumoase, dar nu ne-am dat seama că urmau să aibă acest succes fenomenal”, a declarat Eleanor Blatherwick, directorul de vânzări și marketing al editurii britanice Laurence King, care a publicat volumele lui Basford.

„Cred că e o bună metodă de a te realxa, de a te scoate din priză. Și e o activitate creativă. O foaie albă poate să nu spună nimic, dar într-o astfel de carte, trebuie doar să aduci culoare acolo unde lipsește. E vorba și de nostalgie. Mulți oameni mi-au spus că adoră să coloreze pe furiș în cărțile copiilor, după ce aceștia se culcă. Acum, adulții au o categorie de astfel de cărți dedicate lor”, a spus Johanna Basford. „Intenția mea a fost să concep o carte pe care eu însămi mi-ar plăcea să o am. A fost o surpriză să văd că acest gen a înflorit atât de repede”, a adăugat autoarea.

Ea lucrează în prezent la cel de-al treilea volum de colorat pentru adulți.

Semnat de

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *