vineri , 18 iunie 2021

O carte de evitat: „Living Like Audrey”, de Victoria Loustalot

foto

„Living Like Audrey. Life Lessons from the Fairest Lady of All”. Poză frumoasă, un titlu promițător, cu trimitere la unul dintre filmele cunoscute ale actriței și o idee suculentă, care pe loc m-a făcut curioasă. După ce i-am văzut și prezentarea, și având în vedere și pasiunea mea pentru Hepburn, mi-am zis că asta e o carte pe care trebuie s-o citesc.

Cineva s-a gândit să scrie despre una dintre cele mai iubite femei din lumea asta, abordând subiectul prin prisma lucrurilor pe care le-am putea învăța de la ea. Foarte ofertantă perspectiva, nu? Doar că, în loc s-o fructifice, autoarea, Victoria Loustalot, abia a zgâriat suprafața temei, parcă temându-se (sau fiindu-i lene?) s-o aprofundeze și să-i maximizeze potențialul.

Mare, mare păcat să ai o idee atât de bună și să nu știi ce să faci cu ea. Sau să știi, dar să nu fii capabil s-o duci până la capăt. Cartea e un elogiu adus lui Audrey – nimic în neregulă cu asta, le merită pe toate. Doar că oricine i le poate face, iar dacă nu, le poate citi pe Google. Apropo, toată cartea aceasta pare un fel de compunere de clasa a șasea încropită după o documentare superficială pe Internet. Pe Google, de fapt, poți găsi informații mai multe și mai interesante despre vedeta din „My Fair Lady”! Ca să nu se dezică, totuși, de promisiunea din titlu – aceea a „lecțiilor de viață” pe care Hepburn ni le-a lăsat -, autoarea încheie fiecare capitol cu câte o perlă de înțelepciune, cum ar fi: „Vedeți? Așa era Audrey, grațioasă și elegantă. Așa putem fi și noi”.

Sunt uimită de faptul că o editură a fost de acord să publice acest eseu jenant – cartea e scurtă, scurtă de tot și are multe poze, dar bănuiesc că există un public-țintă și pentru astfel de pocnitori editoriale.

Nu auzisem niciodată de Victoria Loustalot. Ulterior am aflat, tot cu uimire, că a scris în The New York Times, The Onion, The Huffington Post și alte publicații cunoscute. Trăiește la New York și a mai scris o carte, se pare că ar fi niște memorii. Din fericire pentru mine, n-o să i le citesc niciodată.

Dacă vă place Audrey Hepburn și vreți să aflați lucruri cu adevărat interesante despre ea, vă recomand cu tărie cele două cărți scrise de fiul ei Luca Dotti: „Audrey in Rome” și „Audrey at Home”. Minunate, pe cuvânt! Ca să vă faceți o idee despre ele, citiți recenziile lor și interviurile pe care le-am făcut cu Luca, mai jos.

Living Like Audrey” a apărut la Lyons Press, pe 1 septembrie 2017, și mi-a fost oferită cadou, spre recenzie, de NetGalley Books.

Citiți și:

EXCLUSIV. Luca Dotti, fiul lui Audrey Hepburn: „Mama mea este un anti-star în multe privințe”

Audrey Hepburn’s son Luca Dotti: „My mother is an anti-star in many ways”

EXCLUSIV. Luca Dotti: Top 5 lucruri favorite despre mama mea, Audrey Hepburn

Luca Dotti: Top 5 favourite things about my mother, Audrey Hepburn

Must read: “Audrey at Home: Memories of My Mother’s Kitchen”, by Luca Dotti

Așa era ea acasă: „Audrey at Home”, de Luca Dotti

EXCLUSIV. Luca Dotti: „Când și-a încheiat cariera, mama a început să fie din nou fericită”

Luca Dotti: “The moment she ended her career, my mother started to be happy again”

Ce mânca Audrey Hepburn la micul-dejun

„Audrey in Rome”: fotografii memorabile cu Audrey Hepburn, în Cetatea Eternă

Nu s-a crezut niciodată frumoasă: Audrey Hepburn spunea că „are nasul și picioarele prea mari și sânii prea mici”

***

V-a plăcut acest articol? Abonați-vă LaRevista.ro și la pagina noastră de Facebook!

Semnat de

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *

Navighează pana sus