sâmbătă , 2 decembrie 2023

Oana Cuzino: „Cea mai bună perioadă ca să te preocupi de sănătate este atunci când o ai!”

Oana

Oana Cuzino, una dintre cele mai apreciate personalități din domeniul medical, face un bilanț al regulilor pentru o viață sănătoasă, subliniind că ne stă în putere să prevenim bolile prin felul în care alegem să trăim.

“Cea mai bună perioadă ca să te preocupi de sănătate este atunci când o ai! Limitează consumul de carbohidraţi, de gluten în special, consumă ponderat carne şi nu în fiecare zi, pentru a acumula cât mai puţine toxine. Limitează grăsimile animale, dar creşte aportul de grăsimi bune, din vegetale şi peşte. Fă sport şi ţine periodic post, iar per ansamblu, alege un regim hipo sau normocaloric, bogat în alimente sănătoase: salate, legume, peşte, fructe, proteine vegetale şi animale din lactate degresate, ouă şi carne cât mai curate, din ferme mici unde animalele sau păsările sunt tratate cât mai natural” spune Oana Cuzino, în ediția de noiembrie a revistei pe care o conduce, „Ce se întâmplă, doctore?”, și care împlinește opt ani de existență.

Andreea Răducan: „Nu ai nevoie de bani să ieşi în parc sau pe un stadion pentru a face mişcare”

În același număr aniversar al publicației, campioana mondială şi olimpică la gimnastică Andreea Răducan atrage atenția că sportul reprezintă o metodă ideală pentru a ne menține nu doar silueta, ci și sănătatea. “Românii – şi nu numai ei, pentru că e o problemă globală a omenirii – trebuie să înţeleagă faptul că pentru orice problemă de sănătate este important să încerci să previi. E mare păcat ca un popor atât de talentat la sport, şi, vreau să cred foarte ambiţios, să ajungă să fie fruntaş într-un clasament al ţărilor cu persoane supraponderale. Lipsa timpului nu este o scuză, nu ai nevoie de bani să ieşi în parc sau pe un stadion pentru a face mişcare. E nevoie de ambiţie şi motivaţie! Poate şi de conştientizarea faptului că dacă eşti sănătos, trăieşti mai mult şi mai bine, pentru că sănătatea fizică o atrage şi pe cea psihică. Toţi oamenii care fac mişcare, indiferent de ce fel sau cu ce intensitate, ştiu că se simt mult mai bine după aceea şi că randamentul lor în munca de zi cu zi este mai bun, şi calitatea vieţii lor se îmbunătăţeşte” a declarat Andreea Răducan.

Semnat de

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *