joi , 7 decembrie 2023

Omul de afaceri Dinu Patriciu a decedat

Patriciu

Omul de afaceri Dinu Patriciu a decedat, într-un spital din Londra, la vârsta de 64 de ani, el suferind de mai multă vreme de cancer. Patriciu a murit, cel mai probabil, din cauza unei infecții apărute după un transplant de ficat realizat în decembrie 2012.

„Dinu Patriu a decedat într-un spital din Londra, cu o posibilă infecţie posttransplant, fiind exclusă orice culpă medicală. Dinu Patriciu a decedat în Spitalul Royal Free Hospital din Londra, unde mergea frecvent la control pentru monitorizarea stării de după transplant”, a spus pentru mediafax.ro profesorul dr. Mihai Voiculescu, prieten de peste 30 de ani cu omul de afaceri şi cel care de peste 20 de ani îl îngrijea pentru diverse probleme medicale.

Medicul Mihai Voiculescu a mai spus că problemele hepatice ale lui Dinu Patriciu au apărut în ultimii trei ani. În această perioadă, omul de afaceri a consultat mai mulți medici de la clinica AKH din Viena, de la spitalul Niguarda din Milano, precum și la Londra.

„Întrucât starea sănătăţii nu era bună, am început pregătirea pentru transplant. În urmă cu un an şi jumătate, Dinu Patriciu a fost supus unei intervenţii de transplant hepatic în spitalul din Milano. Problemele de serviciu însă l-au determinat să monitorizeze starea de sănătate într-un spital din Londra, respectiv Royal Free Hospital”, a dezvăluit Mihai Voiculescu. „Este posibil, pe stare imunologică scăzută, să fi dezvoltat o infecţie. Ceea ce pot să spun este că a beneficiat de cea mai bună îngrijire şi este exclusă orice culpă medicală”, a mai precizat medicul pentru mediafax.ro.

Surse apropiate familiei spun că este posibil ca Dinu Patriciu să fie înmormântat la Londra.

Dinu Patriciu s-a născut la 3 august 1950. A fost unul dintre cei mai bogați români, cu afaceri în domeniul imobiliar, petrolier, bancar și mass-media.

Foto: cotidianul.ro 

Semnat de

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *